Šta se dešavalo u Neumu: "Trener Klisa je 'ložio' igrače, provocirao domaćina, nisam ih oštetio!"

Mnogo bure nakon jučerašnjeg meča

Šta se dešavalo u Neumu: "Trener Klisa je 'ložio' igrače, provocirao domaćina, nisam ih oštetio!"

S. Mlaćo

Jučer je nastavljen drugi dio sezone u Drugoj ligi Jug, a između ostalih snage su odmjerili Neum i Klis. Završilo je 0:0, a gosti su nakon meča bili razočarani dešavanjima u Neumu.

Trener kluba iz Buturović Polja koji se nedavno plasirao u polufinale Kupa BiH i napravio historijski uspjeh Nedim Kudra istakao je da je suđenje Anela Puce bilo skandalozno.

Kudra je naveo da je Puce 'navlačio' od prve do posljednje minute, a naveo je i vrijeđanje od strane domaćina, te da je publika bila prisutna, iako je na snazi zabrana prisustva navijača.

Nije se dugo čekalo na odgovor sudije iz Mostara.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

"Osjećam dužnost da se obratim povodom izjave Nedima Kudre, trenera FK Klis koji me lično prozvao, te moram istaći da je od samog dolaska njegove ekipe sve sve bilo fer i korektno, kao i doček od domaćina i sve ostalo. Želio bih da gospodin Kudra navede bar jedan detalj gdje sam ga ja oštetio ili uticao na razultat utakmice. Jedini koji je od prve minute dizo tenzije je upravo taj Kudra koji je uporno 'ložio' svoje igrače i provocirao domaćina tako da se nadam da će utakmica što prije izaći javno i da svi vide da je sve bilo sportski. Naravno, derbi je bio, obje ekipe su sa puno žara i želje ušle u meč sa željom da slave i bila je prava muška utakmica. Tako da ove neistine što je iznio gospodin Kudra su samo njegova nemoć i traženje opravdanja za vlastite greške i pogrešno vođenje ekipe. Najlakše je reći da je sudija kriv. Zato molim sve da se utakmica objavi javno pa da vidi javnost ko je u pravu, a isto tako molim gospodina Kudru kao što sam ga molio poslije utakmice da mi navede samo jedan primjer gdje je oštećen. Još želimda kažem svaka čast Biteviji, Šabanoviću i Bajriću koji su na kraju utakmice sami rekli da je bila prava muška utakmica na nivou derbija", kazao je sudija Puce koji se javio u redakciju SportSport.ba.

Iz Neuma se za sada nisu zvanično oglasili.

Top Komentari

lalinjo
Čudi me da ga netko nije bacio u more,dobro je i prošao,jer očito nije bilo "pravih" Neumljana na utakmici...
2 2
dinass
Ovo je prvi put da vidim da se sudija pravda i objasnjava na internetu,to govori koliko ustvari poznaje pravila i procedure
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi