FK Krupa angažovao dva nova fudbalera pred start drugog dijela sezone

Pojačanja za posljednjeplasirani klub

FK Krupa angažovao dva nova fudbalera pred start drugog dijela sezone

FK Krupa će u nastavku sezone biti jači za dvojicu fudbalera.

Klub koji je smješten pored Banja Luke objavio je na zvaničnoj stranici kako će ekipu pojačati dva fudbalera i to Siniša Babić i Vedran Dalić.

Babić (lijevo krilo) je stigao kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor sa Radničkim iz Niša, a prethodno je igrao između ostalog za Vojvodinu, Slaviju, Proleter i AE Larisu (Grčka). Delić je došao iz Intera iz Zaprešića, a radi se o defanzivcu koji ima 23 godine te je ranije igrao još za Bedem, Lučko, Vukovar, Bijelo Brdo i Vinogradar.

"Oni nisu s nama prošli pripreme i trebat će im malo vremena da uđu u pravu formu, ali će nam svakako pomoći u nastavku sezone. Mislim da ću na njih moći računati za nekih 20-ak dana. Radi se o dokazanim fudbalerima koji imaju dovoljno iskustva", rekao je trener Petar Kurćubić.

Inače, Krupa je u generalnoj probi pred nastavak sezone pobijedila Rudar Prijedor sa visokih 4:0, a Kurćubić kaže kako ih ovaj trijumf ne treba dizati u zvijezde.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kao što nas neki porazi tokom priprema nisu depriminirali, tako ni ova visoka pobjeda ne smije da nas digne u visine. Odigrali smo dobro protiv ne toliko lošeg rivala, koliko to rezultat pokazuje, ali jednostavno ne smijemo previše razmišljati o ovoj pobjedi kojom smo zaokružili pet sedmica napornog rada", dodao je trener.

Inače, Krupa je prvi dio sezone u Premijer ligi BiH završila na posljednjem mjestu sa 15 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije