Važan meč za oba tima: Maksimović i Varešanović odredili početne postave

Počinje bitka za bodove na Policama

Važan meč za oba tima: Maksimović i Varešanović odredili početne postave

Samir Mlaćo
Od 16 sati igraju se tri susreta 26. kola Premijer lige.

Posebno zanimljivo će biti u Trebinju gdje na Policama igraju Leotar i Sarajevo. Domaći vode bitku za opstanak, dok su gosti u igri za plasman u Evropu.

Prostora za kalkulacije treneri Maksimović i Varešanović nemaju, pa su odredili početne postave:

FK Leotar: Puletić, Milović, Đajić, Prusina, Stanojević, Aćimović, Handžić, Šipovac, Čubrilo, Cmiljanović, Čavić.

FK Sarajevo: Dizdarević, Jelić Balta, Mulalić, Čataković, Vrančić, Džafić, Šerbečić, Čirjak, Avramovski, Martinović, Ziljkić.

"U subotu nas očekuje izuzetno teška utakmica, gostujemo ekipi Leotara, koja je na Policama primila samo šest pogodaka do sada u sezoni. Situacija na tabeli nam ne dozvoljava da kalkulišemo. Mi moramo ići na pobjedu u svakoj utakmici do kraja sezone", kazao je Varešanović u najavi meča.

Oglasi

Zna Varešanović da će ovo biti jedna od ključnih utakmica, a naravno mnogo nada polaže u svoje igrače i vjeruje da će zablistati kada je najteže i najpotrebnije. Uostalom, pokazali su da mogu i u Tuzli, kada su od 0:2 stigli do 3:2.

I protiv Sloge nisu imali sreće, poništen im je očigledno čist gol za pobjedu, s kojom bi sve bilo drugačije da je ostvarena, ali povratka nema.

Sarajevo će nakon Leotara, dočekati Tuzlu City, pa ide u Mostar Zrinjskom, zatim stiže Široki, pa ide Borcu, pa stiže Željezničar, pa Velež u gostima i za kraj Igman kod kuće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, snage su jučer odmjerili HŠK Zrinjski – FK Željezničar 2:0, dok su Tuzla City – FK Velež remizirali (1:1).

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Definitivno ovaj Varešanovic nema pojma. Glup pa glup.
0 1
nakopitam
Samo da se mladunče ne napati po onom terenu. Obuci mu kapu, vjetar je jak. Nazebce ti
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi