Danas se igra samo jedan meč 31. kola Premijer lige, ali važnost mu je prevelika

Ko izgubi vjerovatno može pakovati kofere u niži rang

Danas se igra samo jedan meč 31. kola Premijer lige, ali važnost mu je prevelika

S. Mlaćo
Danas je na programu samo jedan meč 31. kola Premijer lige, ali itekako važan za oba tima.

Tri kola prije kraja u Trebinju od 17 sati igraju FK Leotar i FK Tuzla City, dva tima koja vode žestoku borbu za opstanak.

Bodovi su im prijeko potrebno i sigurno neće biti kalkulacija.

Ko bude poražen, ostat će sa manji šansama da se može spasiti ispadanja, dok remi vjerovatno neće donijeti dobro ni jednima, ni drugima.

Iz FK Leotar otvorili su kapije stadiona i pozvali navijače na veliku podršku.

Sigurno nas očekuje utakmica koje će odrediti šta će se dešavati u posljednja dva kola. Samo nam pobjeda ide u korist, a jedan su od rijetkih timova s kojim smo međusobno uspješniji, ako pogledamo posljednje četiri utakmice.

Oglasi

Statistika pokazuje da smo u posljednjim utakmicama devet golova primili u nadoknadi vremena i to je jedna stvar koja nas je dovela u situaciju da zaostajemo tri boda za najbližim pratiocima. Eventualna pobjeda olakšala bi nam put do opstanka“, rekao je šef struke Leotara Marko Maksimović.

Tuzlaci imaju problema sa igračkim kadrom.

“Posljednji poraz u Tuzli protiv Sloge u finišu meča je dodatno otežao poziciju treneru Bošnjakoviću, pa je suvišno pojašnjavati u kakvoj se poziciji nalaze Plavi.

U Trebinju će biti oslabljeni za neigranje kapitena Fejzića pa će među stative Barcola. Također, suspendiran je i Šukilović pa će sa Čelikovićem na mjestu stopera zaigrati Hasanbegović ili Nikitin.

Ostali su svi na raspolaganju stručnom štabu od kojih se očekuje da zaigraju znatno bolje nego u prošloj utakmici.

Ovo je praktično prva od tri meč lopte koja bi u slučaju pobjede, Plave gurnula prema opstanku“, stoji u objavi FK Tuzla City.

Meč na Policama neće biti u TV prenosu, što je svakako veoma zanimljivo, no live tekstualni prijenos će te moći pratiti na našem portalu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu će dijeliti Musa Mateo iz Čitluka sa pomoćnicima Radislavom Kačavendom iz Gradiške i Borisom Dujmovićem iz Mostara.

Četvrti sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi