Bh. javnost zahtijeva: Omogućite prenos utakmice Leotar - Tuzla City

Utakmica od velikog značaja

Bh. javnost zahtijeva: Omogućite prenos utakmice Leotar - Tuzla City

E. Škorić

U petak počinje 31. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine i pred nama je pregršt uzbuđenja, budući da se ušlo u samu završnicu sezone, a još uvijek su otvorena neka pitanja.

Jedino što znamo je da je HŠK Zrinjski prvak, no ostaju otvorene pozicije za Evropu, a još veća borba vodi se za goli život, odnosno za ostanak u elitnom rangu. 

Niko ne želi, ali neko mora da ispadne u niži rang. Za dva kluba neće biti spasa, a vrijeme će pokazati ko seli u Prvu ligu Federacije, odnosno Republike Srpske. Trenutno su najugroženiji Leotar koji je sa 28 bodova zadnji na tabeli, te FK Sloboda koji ima 29 bodova na 11. mjestu. 

Ništa sigurniji nisu Posušje, Tuzla City, Igman i Sloga. Posušaci imaju 31, koliko i Tuzlaci, Konjičani 33, a Dobojlije 34 boda. Tri kola je do kraja, pa je još uvijek sve otvoreno.

Leotar u 31. kolu hvata posljednji voz za opstanak. Dočekat će na Policama Tuzla City, a u slučaju da ne ostvari pobjedu, mogli bismo reći da napušta Premijer ligu. Izabranici Marka Maksimovića jednostavno igraju utakmicu sezone.

Ovaj žestoki duel za opstanak igra se u subotu i to je jedini meč na programu tog dana. Počet će u 17 sati, a prema nezvaničnim informacijama, koje nisu još doduše potvrđene, bit će jedini koji neće biti prekriven TV kamerama.

Oglasi

To bi bilo zaista nelogično i čudno, ako uzmemo u obzir važnost utakmice, ali i činjenicu da se jedina igra tog dana u okviru 31. kola.

Bh. javnost zahtijeva da se omogući prenos utakmice iz Trebinja, koja je vjerovatno i najvažnija do kraja sezone, a na taj način bi se otklonile sve sumnje da se možda "nešto sprema". Uzimajući u obzir dešavanja iz Banjaluke i neke nedavne događaje, definitivno bi bilo dobro da javnost bude upoznata s dešavanjima na Policama.

Inače, kolo će biti otvoreno u petak duelima Sloga - Zrinjski i Velež - Igman, dok će istog dana snage odmjeriti gradski rivali Sarajevo i Željezničar, što je jako važan duel u borbi za Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja je rezervisana za duel Posušja i Borca, koji će biti na Areni Sport, dok u ponedjeljak kolo zatvaraju Sloboda i Široki Brijeg. Biće to biti ili ne biti utakmica za Slobodu, a Široki ima još malo nade da može izboriti Evropu, pa na Tušanj dolazi sa nadom da će ostati neporažen.

Važne utakmice donijet će dosta uzbuđenja, nadamo se da će ovaj put sudije ostati u sjeni nogometaša i da će se na zelenom terenu rješavati stvari, odnosno da će kvalitetniji timovi dobiti ono što im pripada.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Kakve veze ima i ako omoguce TV prenos. U Banja luci su obezbjđeni prenosi, pa iz kolo u kolo se sviraju penali za Borac, protivniku se nedozvoljava da priđe šesnaestercu Borcu, a kamoli da ugroze gol, protivnickim ekipama se tretira ama baš svaki pogled prema igracima Borca kao faul, a na drugoj strani se nesviraju faulovi Borcevih igraca koji su u najmanju ruku za žute kartone a bogami i za crvene.Ocigledni faulovi u napadu se sviraju kao penali za Borac. I TO TRAJE NEKOLIKO GODINA , SVI ŠUTE, PRVENSTVENO TU MISLIM NA OVE KLIMOGLAVCE U NSBIH KOJI SU TU IMENOVANI ISPRED STRANAKA, POŠTUJUĆI NACIONALNI BALANS.
6 0
user1659354598
Novinarcicu to ti Azmir platio clanak
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi