Maksimović: Željezničar će osvojiti Kup, zapamtite moje riječi

Leotar poveo, ali poražen, Knežević mora na operaciju

Maksimović: Željezničar će osvojiti Kup, zapamtite moje riječi

S. Mlaćo
Leotar je poražen na Grbavici. Trebinjci su poveli 1:0, no crveni karton i penal su im presudili.

Na kraju su poklekli i sada se okreću prvenstvu gdje ih očekuje borba za opstanak.

Marko Maksimović je imao šta reći u Plavom salonu.

“Lijepo je doći na Grbavicu. Željo je uvijek favorit ovdje, a mi smo se dobro prezentovali. Čestitao bi Željezničaru na prolazu, ali i svojim momcima na svemu što su prikazali sa igračem manje, na kraju i dva. Taktički smo dobro stajali, namučili smo Željezničar u drugom dijelu. U prvom poluvremenu Željezničar je bio mnogo bolji.

Željezničar je zasluženo prošao, mi se trebamo dobro regenerisati i spremiti za prvenstvo. Mi se idemo spremati za prvenstvo, ravnopravan smo konkurent sa ekipama iz donjeg dijela tabele. Današnji meč nam daje optimizam, vjerujem da ćemo ispuniti cilj“, rekao je Maksimović.

Jasan je cilj Leotara u nastavku.

Oglasi

“Kada sam preuzeo Leotar bili smo posljednji, svi su nam bježali četiri, sedam, deset bodova... Sada mi bježimo nekima, a sa nekima imamo isti broj. Cilj je bio da budemo ravnopravni do zime, a jasan je cilj dalje – opstanak. Mi smo nerealni dosta u svemu, pritisak je to, razumijem i Edisa, znam kako je njemu. Siguran sam da će Željezničar uzeti Kup, rekao sam to Edisu u četiri oka. Ljudi su pošteni, treba ipak imati strpljenja. I kod nas je tako, trudimo se, radimo, želimo biti primjer. Radimo tiho, želimo da rezultati govore o nama. Nadam se da ćemo ostvariti cilj“.

Drugi crveni je veoma problematičan?

“Moramo da vjerujemo sudijama. To je dijete, veliki talenat. On se i ne čuje na treninzima, plače, kazao je da ništa nije rekao. Prvi crveni je jasan, a drugi ne znam. Nadam se da je i on“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Povrijedio se Luka Knežević na zagrijavanju?

“Otišla je ahilova tetiva. On će u Mostaru biti opereisan i želim mu da bude jak“.

Promo

Top Komentari

jeroha1987
Ja sto se lizuuuu, nedo Bog da su Zelji iskljucili 2 igraca, al ocito su ovdje neke druge stvari u igri.
2 4
Convicts
Hoce misu ako ti je vico sapnuo na uho.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi