Nešto se čudno dešava: Još jedan odlazak iz premijerligaša pred nastavak sezone
Perišić u duelu sa Mekićem (FK Željezničar)

Potvrdio klub

Nešto se čudno dešava: Još jedan odlazak iz premijerligaša pred nastavak sezone

S. Mlaćo
Novi težak udarac danas je dobio FK Leotar. Nakon Ognjena Todorovića, Trebinjce je napustio i Marko Perišić.

To je danas potvrđeno iz Leotara. Navodi se da je riječ o sporazumnom raskidu saradnje.

“Perišić je na Police stigao u ljeto 2021. godine i za 18 mjeseci odigrao 43 prvenstvene utakmice za Leotar. Iskusni vezista je prošle sezone bio jedan od najstandardnijih prvotimaca, da bi krajem jesenje polusezone imao manju minutažu. S obzirom na to da ni u proljetnoj polusezoni nije bio u prvom planu u stručnom štabu, dogovoren je sporazumni raskid ugovora.

Od prvog dana, Marko je svojim profesionalnim stavom i vedrim duhom postao jedan od najomiljenijih članova našeg tima i želimo mu puno sreće u daljnjoj karijeri“, istakli su iz Leotara.

Perišić je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za Olimpik, Čelik, Zrinjski, austrijski Kapfenberg, Zlate Moravce, Spartaks...

U prvom dijelu sezone upisao je 13 nastupa u prvenstvu, te jedan u Kupu BiH.

Oglasi

Podsjetimo, prije par dana i Ognjen Todorović je napustio Leotar. Time je jasno da su ambicije Trebinjaca sve manje i da Marka Maksimovića očekuje gotovo nemoguća misija u borbi za opstanak.

Todorović je potpisao za OFK Vršac koji se inače takmiči u Prvoj ligi Srbije, te će njegov odlazak iz Trebinja sigurno biti veliki udarac za ovaj klub u nastavku sezone.

"Todore, hvala ti na vremenu provedenom u Leotaru. Hvala ti na profesionalnom odnosu i želimo ti puno uspjeha u nastavku karijere. Pamtit ćemo njegove lijepe golove protiv Željezničara i Borca. Uvijek ostaješ tio plavo-bijele porodice", objavili su iz Leotara proteklog vikenda.

Ovaj 33-godišnjak u Leotar je stigao na ljeto 2021. godine iz mostarskog Zrinjskog. Prvu sezonu igrao je na posudbi, ali je odlučio nakon toga da ostane u Trebinju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Leotar u subotu gostuje kod FK Željezničar u okviru osmine finala Kupa naše zemlje, a zatim u prvom kolu nastavka Premijer lige kod HŠK Posušje.

Trebinjci imaju jasan cilj, on se zove opstanak, no s obzirom na odlaske pitanje je koliko je realno da to ostvare. Bilo je i pojačanja na Policama, pa je ipak teško prognozirati da li će Leotar biti bolji ili slabiji u odnosu na prvi dio sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti