Leotar oslabljen u nastavku sezone, Pervan napušta klub

Nisu pronašli dogovor

Leotar oslabljen u nastavku sezone, Pervan napušta klub · Saznajemo

H. Zilić

Aktivna zima je u u bh. premijerligašima. Pored početka prirpema za drugi dio sezone, klubovi rade i na sastavljanu rostera. Ima dosta dolazaka i odlazaka, a prometno je i u Trebinju.

FK Leotar ima dosta posla, a glavni cilj kluba u nastavku je ostanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

Ipak Leotar u nastavak sezone u Premijer ligi BiH ulazi oslabljen i to u veznom redu s obzirom da klub napušta Marko Pervan.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, pomeuti fudbaler i klub nisu postigli dogovor za nastavak saradnje.

Ovaj 26-godišnji igrač sredine terena će tako u potragu za novim klubom, no kako saznajemo neće dugo trajati pomenuta potraga jer na svom stolu već ima nekoliko premijerligaških ponuda.

Za Leotar je u prvom dijelu sezone odigrao 15 utakmica i pritom je postigao tri pogotka. Svakako, za njega i klub su najvažniji oni protiv Sarajeva u posljednjem kolu prvog dijela sezone. Leotar je slavio 2:0, a oba pogotka je postigao Pervan.

U Leotar je stigao iz Širokog Brijega, a prije Širokog nosio je dres poljske Korone, bugarskog Boteva, Osijeka, albanskog Skenderbega. Pored pomenutog Osijeka u Hrvatskoj je bio član Cibalije, RNK Splita, Šibenika, Imotskog, dok je karijeru počeo u ekipi Adriatic Split.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Leotar će sigurno u potragu za zamjenom, tako da možemo očekivati još infomracija sa Polica.

Trebinjski klub je jesenji dio sezone završio na desetoj poziciij sa 21 osvojenih bodova, dva više od opasne zone. U 20. kolu koje je na rasporedu 25. februara, Leotar će u gostima igrati možda i jedan od ključnih mečeva ove sezone, a gostuju timu Sloge iz Doboja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi