Premijerligaš potvrdio povratak defanzivca
Đurić u duelu sa Arminom Hodžićem iz FK Željezničar

Dobro ga poznaju i vjeruju da će biti kvalitetno pojačanje

Premijerligaš potvrdio povratak defanzivca

Samir Mlaćo
Nakon što je povrđen ostanak trenera Marka Maksimovića, te Dejana Uzelca i Harisa Handžića, u FK Leotar i dalje radno po pitanju rješavanja igračke križaljke. Svjesni su Trebinjci da su pojačanja itekako potrebna, pa je danas ozvaničen povratak nogometaša kojeg svi na Policama dobro poznaju.

Naime, na Police se vratio Andrej Đurić (24), nekadašnji junior FK Sarajevo koji je posljednji angažman imao u FK Zvijezda 09. U Zvijezdu je otišao upravo iz Leotara i sada se vraća u njemu dobro poznato sredinu.

U prethodnoj sezoni upisao je 28 nastupa za Leotar i vrlo često dobijao brojne pohvale. Svi u Leotaru su uvjereni da će Đurić i sada donijeti dodatnu stabilnost, a za Zvijezdu 09 je upisao 12 utakmica i dva pogotka.

Početak priprema u FK Leotar zakazan je za 10. januar kada će izabranici Marka Maksimovića odraditi i prvi trening.

U Trebinje bi trebao stići i Amar Tahrić, nogometaš koji je prošao sve omladinske selekcije naše zemlje.

Tahrić je već igrao u Premijer ligi BiH, bio je član banjalučkog Borca i Radnika iz Bijeljine.U februaru 2022 godine iz Borca je otišao u slovački Sered, da bi ovo ljeto prešao u češke Teplice.

Oglasi

Leotar je jesenji dio sezone završio na desetoj poziciji premijerligaške tabele sa 21. bodom, dva boda više od opasne zone.

Proljetni dio sezone Leotar otvara utakmicom protiv Posušja. Hercegovački duel bi trebao biti rasporedu 25. februara na stadionu Mokri Dolac.

Prije toga očekuje ih duel osmine finala Kupa protiv FK Željezničar na Grbavici. Kup sigurno nije važna opcija za Trebinjce, no sigurno da neće lako propustiti priliku da eventualno savladaju Željezničar i izbore prolaz dalje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već dva puta su igrali sa Plavima sa Grbavice ove sezone. Bilo je 1:1 na Grbavici, a zatim u Trebinju je Željezničar slavio 1:0. FK Leotar je u prvom dijelu sezone u prvenstvu upisao šest pobjeda uz tri remija i čak deset poraza.

U Kupu su nadigrali u šesnaestini Kupa BiH Slogu iz Gornjeg Vakufa Uskoplja. Bilo je 3:1 za Leotar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi