Marko Maksimović potpisao novi ugovor

Ostaje na Policama

Marko Maksimović potpisao novi ugovor

S. Mlaćo

Ambiciozni trener Marko Maksimović ostat će u Premijer ligi naše zemlje.

Na klupi FK Leotar i u narednom periodu će sjediti Marko Maksimović.

Maksimović je napravio kvalitetne stvari na Policama i čelnici kluba su mu ponudili produženje saradnje.

Radi se o ugovoru koji će Maksimovića vezati sa Leotarom do kraja sezone 2023/24.

Ambicije i vizija mladog stručnjaka i našeg kluba su se poklopile i produženje ugovora koji je isticao na kraju ove sezone je normalan epilog. Osim Maksimovića, ugovor je produžio i pomoćni trener Damir Memišević.

Iz Leotara su kazali da se radi o novogodišnjem poklonu za navijače, a jučer su objavili i produženje saradnje sa defanzivcem Dejanom Uzelcem.

Oglasi

Maksimović je sa Borcem bio prvak naše zemlje, a onda se prihvatio velikog izazova.

"Volim izazove, Govorio sam to. I s Borcem je bio izazov, zaostajali smo 13 bodova pa smo na kraju uzeli titulu. Leotar je imao sedam bodova nakon deset kola. Zakucan je bio na dno tabele, no uspio sam sa svojim saradnicima prodrmati ekipu. Neke stvari smo malo promijenili i u devet utakmica smo osvojili 14 bodova te smo pobjegli iz opasne zone.

Cilj je bio da budemo tu negdje, da ne zaostajemo previše za ekipama koje su izvan opasne zone i uspjeli smo ga ostvariti. No, ništa nije gotovo. Tek sad slijedi prava borba, a svi u klubu vjerujemo da ćemo na kraju biti i više nego zadovoljni", kazao je u nedavnom razgovoru za SportSport.ba.

Leotar je većim dijelim prvenstva bio fenjeraš, no na zimsku pauzu je otišao sa desetog mjesta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni cilj kluba je opstanak u ligi i svi u Trebinju se nadaju ispunjenju cilja.

Drugi dio sezone Leotar otvara sa dva gostovanja. Prvo će u Kupu BiH u goste Željezničaru, a zatim u prvenstvu u goste HŠK Posušje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi