Maksimović: I dok sam vodio Borac, rekao sam da je Leotar jedini klub...
FOTO: FK Leotar

Zvanično predstavljen

Maksimović: I dok sam vodio Borac, rekao sam da je Leotar jedini klub...

Samir Mlaćo
Marko Maksimović je danas predstavljen kao novi šef struke FK Leotar Trebinje.

Maksimović je posljednji angažman imao na klupi Borca s kojim je stigao do titule prvaka, a zatim je ostao bez posla.

Sada ga očekuje novi, veoma težak izazov.

Leotar je na posljednjem mjestu tablice i ima samo sedam bodova.

Protiv Slobode Leotar će sutra tražiti nova tri boda.

“Nakon Banjaluke, Trebinje je grad koji mi se najviše sviđa. Vratio se u klub za koji sam nekada igrao. Situacija nije idealna, a da je drugačije ja sad ne bih bio ovdje. Ono što me privuklo je činjenica da volim izazove. Nitko nije mađioničar, stvari se ne događaju preko noći. Ono što želim je da Leotaru vratim njegov DNK, koji je u međuvremenu izgubljen“, rekao je Maksimović te dodao.

“Kad sam ja igrao u Leotaru, u Trebinju niko nije mogao pobijediti. Da, ali morao je biti vrlo, vrlo dobar. U Trebinju je uvijek bilo borbeno, tvrdo, jako.. I dok sam trenirao Borac, rekao sam da je Leotar jedini klub u ovoj zemlji koji može ući u ligu i sastaviti se 15 dana prije prvenstva i opstati. To ne može nijedan "veliki" klub, a ovaj klub ima nešto posebno. Ekipa koju sada imamo morat će puno toga promijeniti. Ne može se dogoditi da igrači ne trče.

Ako pobijedimo naredne tri utakmice nismo osigurali opstanak. Ako ih izgubimo, nismo izvan lige. Ako budemo radili studiozno uspjet ćemo, ne trebamo očekivati revoluciju nakon jedne utakmice. Ako dobijemo Slobodu ostajemo na istom mjestu, ali ako nastavimo dobar niz otvaraju se nove mogućnosti. Pred nama je dugo prvenstvo. Ako vidim da nešto ne mogu, otići ću, rekao sam to u Borcu, pa kažem pred svima vama“, rekao je Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutrašnji meč na Policama igra se od 16 sati.

Iz Leotara se nadaju podršci navijača koja bi mogla biti presudna u sutrašnjem meču.

Top Komentari

SarajFK
Njegova slijedeca stanica je ono njesto iz vrapcica
2 5
Ljacmu1
Koja demagogija
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi