Premijerligaš potvrdio nove odlaske
Detalj sa meča FK Sarajevo - FK Leotar u Zenici

Očekuju se prva pojačanja

Premijerligaš potvrdio nove odlaske

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

Premijerligaši su na pauzi, no jasno je da čelnici kluba već sada moraju raditi na igračkoj križaljci. Izbor je zaista težak, jer u zimskoj pauzi većina nogometaša je vezana ugovorima.

Nakon rastanka sa Srđanom Vulićem i Miloradom Albijanićem, iz FK Leotar su danas potvrdili rastanak sa još dvojicom nogometaša.

Radi se o Marku Šušnjaru i Draganu Matkoviću.

“Mladi fudbaleri Marko Šušnjar i Dragan Matković u narednoj polusezoni neće nositi dres Leotara.

Šušnjar će se vratiti u TSC, klub iz kojeg je posuđen Leotaru, a sa Matkovićem je dogovoren raskid ugovora.

Hvala vam na profesionalnosti koju ste pokazali tokom provedenog vremena u našem klubu i želimo vam sve najbolje u nastavku karijere i uspjeh na ličnom i sportskom planu“, stoji u objavi FK Leotar.

Oglasi

Šušnjar je rođen u Foči, tek mu je 19 godina, a u polusezoni iza nas je upisao deset nastupa uz jednu asistenciju.

Kada je Matković u pitanju, on je upisao 15 nastupa, ali u posljednja tri meča nije bio u kombinacijama trenera Marka Maksimovića.

Ranije je nastupao za Vojvodinu i Radnički iz Sremske Mitrovice.

Već sada je jasno da se Trebinjci moraju pojačati, a posebno sa U-21 nogometašima, tkzv. zaštićenim godištem s obzirom na jasna pravila NS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo transfer listu, ali i listu želja, Nekim igračima smo se već zahvalili. Radimo na tome, moramo dovesti nekoliko igrača zaštićenog godišta. Tu imamo određenih problema, no vjerujem da ćemo sve uskoro riješiti. Također, želja nam je i da Handžić te Uzeleac produže ugovore. Radi se na tome i očekujem dobre vijesti po tom pitanju.

Pripreme ćemo početi najvjerovatnije 9. januara i od prvog treninga očekujem od igrača maksimalnu ozbiljnost. Navikli su se na moj način rada, a mislim i da su svjesni da samo s velikom dozom profesionalizma, odnosno bespoštednog rada na svakom treningu, možemo ostvariti zacrtane ciljeve", rekao je prije par dana u razgovoru za SportSport.ba šef struke Trebinjaca Marko Maksimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi