Handžiću i Uzelcu istekli ugovori, da li će ih Leotar uspjeti zadržati?

Pokazali se kao velika pojačanja

Handžiću i Uzelcu istekli ugovori, da li će ih Leotar uspjeti zadržati? · Saznajemo

E. Čaušević

Leotar iz Trebinja je uspio u finišu prvog dijela sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine da se "izvuče" s posljednjeg mjesta na tabeli, ali sigurno je da klub s Polica tek očekuje borba za opstanak u drugom dijelu. 

Leotar se ljetos vratio u društvo najboljih i jasno je da je cilj čelnika kluba da u Premijer ligi ostanu što duže.

Nakon nešto lošijeg starta sezone Leotar je uspio da ostvari nekoliko zapaženih rezultata i trenutno je deseti sa 21 bodom, no jasno je da klub iz Trebinja tek u drugom dijelu sezone očekuje prava borba za opstanak.

Leotar od fenjeraša Igmana ima četiri boda više, odnosno dva boda više od Slobode koja je jedno mjesto iz njih. Iako je prvi dio sezone tek završen jasno je da se punom parom radi kako bi se zimske pripreme dočekale na što bolji način.

Sigurno je da će biti mnogih promjena u igračkim kadrovima bh. premijerligaša, a to se odnosi i na Leotar.

U prvom dijelu sezone među najboljim igračima ovog kluba bili su iskusni napadač Haris Handžić i defanzivac Dejan Uzelac koji su se pokazali kao pojačanja, ali je upitno da li ćemo ih gledati u drugom dijelu sezone u dresu ovog kluba.

Oglasi

Kako saznajemo Handžiću i Uzelcu su istekli ugovori na kraju prvog dijela s Leotarom i još uvijek nije jasno da li će oni produžiti saradnju ili će ih klub iz Trebinja uspjeti zadržati u svojim redovima.

Iskusni 32-godišnji Handžić je od potpisa ugovora za Leotar odigrao sedam mečeva i uspio je zabiti četiri gola i dodao je jednu asistenciju, te je jasno da je itekako opravdao očekivanja na Policama.

Što se tiče Uzelca on je u prvom dijelu sezone odigrao također sedam utakmica i ovaj 29-godišnji štoper uspio je postići jedan pogodak u dresu Leotara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno je da će čelnicima Leotara biti prioritet da zadrže Handžića i Uzelca u svojim redovima jer su se oni pokazali kao prava pojačanja, a da li će na kraju uspjeti da postignu dogovor ostaje nam da vidimo.

Obojica su stigli u Leotar kao slobodni igrači pred početak ove sezone Handžić je prethodno u Premijer ligi igrao za Sarajevo, Velež, Rudar Prijedor, Borac, Zrinjski i Radnik, dok je Uzelac u najjačem rangu bh. fudbala nastupao za Drinu, Željezničar, Olimpik, Slobodu i Borac.

Top Komentari

Tas14
Hareta na Koševo još jednu sezonu?
3 1
Husrefbeg22
Handzic je bolji od svih napadaca Sarajeva zajedno. Treba ga vratiti na Kosevo. Onaj Duda sve sto valja u Sarajevo otjerao a ostavio nepokretne kretene.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije