FK Mladost i HŠK Zrinjski odigrali meč bez golova, Plemići sve dalje od odbrane naslova

Remi u Doboj Kaknju

FK Mladost i HŠK Zrinjski odigrali meč bez golova, Plemići sve dalje od odbrane naslova

Midhat Šljivak, foto: S. Bošković

Mladost je u 22. kolu Premijer lige BiH dočekala Zrinjski, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo, 0:0.

Otvoreno su oba tima igrala u prvom poluvremenu. Nešto bolji je domaći tim bio u uvodnim minutama, ali usprkos nekoliko opasnih napada, nisu imali prave završnice.

Potom se i Zrinjski malo probudio. Imali su nekoliko opasnih napada, a u jeku ofanzive gostiju desila se dobra šansa za Mladost, ali je Arežina iz dobre pozicije izblokiran.

Plemići su na drugoj strani u 35. minuti imali dva dovra pokušaja. Stojkić i Čurjurić su pokušali, završnice nije bilo i mreže su ostale mirne sve do kraja prvog poluvremena.

I nastavak donosi dosta zanimljivu utakmicu. Bilo je dobrih pokušaja na obje strane. Golu Zrinjskog su prijetili Anđušić i Bojo, ali se mreže nisu tresle.

Sa druge strane za goste je Barišić pokušao nakon prekida. Šutirao je pored gola iz dobre pozicije i promjene rezultata nije bilo.

Do kraja je ostalo 0:0. Bilo je još nekoliko dobrih napada, no mreže su ostale mirne.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Mladost- Zrinjski 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Velić, Nikolić, Horić, Fanimo, Guzina, Arežina, Anđušić, Marković, Asani, Atajić, Isaković.

ZRINJSKI: Brkić, Čurjurić, Barišić, Čirjak, Pezer, Stojkić, Jakovljević, Filipović, Bekić, Mujagić, Kadušić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dobojan90
Mladost bolja bila ali kao sto pisu falila je zavrsnica cestitke zrinjskom na osvojenom bodu!
1 1
Metropoljac
Ukoliko se želi postići nešto više, pojedinci poput Arežine, Anđušića, Atajića i Guzine moraju podesiti nišanske sprave nebi li stavili na kušnju protivničke golmane. Utakmice u kojima nema niti jedne odbrane golmana ne mogu donijeti ništa. Defanzivni dio neulijeva neku sigurnost pogotovo sa novim imenom u ekipi kojem će biti potrebno mnogo utakmica da se ukomponuje. Novi igrači nisu načinili nikakav boljitak, čak naprotiv, tako da je bolje u početnom sastavu forsirati igrače koji su napravili uspjeh u prvom dijelu sezone. Šansu za dokazivanje njihovog kvaliteta davati u drugom dijelu utakmice.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti