FK Olimpik doveo novo pojačanje
Foto: FK Olimpik

Tim sa Otoke se pojačava

FK Olimpik doveo novo pojačanje

S. Grebović

FK Olimpik danas je postao jači za još jednog novog igrača, a riječ je o Nemanji Lekaniću, doskorašnjem fudbaleru banjalučkog Borca.

Riječ je o fudbaleru koji je po vokaciji bočni igrač, a koji isto tako kvalitetno može odgovoriti i na pozicijama kako u defanzivi, tako i u ofanzivnom redu. Rođeni Sarajlija je sarađivao sa novim trenerom Olimpika, Darkom Vojvodićem, te je ovaj fudbalski stručnjak dobro upoznat sa njegovim kvalitetima.

Lekanić je u dresu Banjalučana u prvoj ligi RS važio za ponajboljeg igrača ove ekipe sa kojom se i plasirao u Premijer ligu BiH, ali u klubu iz Platonve u nastavku nisu računali na njega.

"Brzo smo se dogovorili. Pozvali su me ljudi iz kluba, predstavili plan i viziju koje su mi se svidjele i lako smo se dogovorili. Poznajem neke od igrača, trenera i mislim da mi se neće biti problem uklopiti. U srijedu je i prozivka, brzo kreću pripreme i na nama je sada da se što bolje spremimo i krenemo ka ispunjenju klupskih ciljeva", izjavio je neposredno nakon potpisa Lekanić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Osim za Borac, Nemanja Lekanić je igrao i za Slogu iz Gornjeg Crnjelova u Bosni i Hercegovini. Prošao je omladinsku školu beogradskog Partizana, a igrao je i za Sinđelić, Mladenovac, Dorćol, Zemun, Slogu iz Kraljeva, Slobodu iz Užica, Semendriju i Mačvu u Srbiji.

Promo

Top Komentari

nijepoznat
Sretno
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi