Olimpik danas može napraviti korak ka opstanku: "Ponoviti partiju sa Grbavice"

Posljednji meč ovog kola

Olimpik danas može napraviti korak ka opstanku: "Ponoviti partiju sa Grbavice"

Samir Mlaćo
Posljednji meč 28. kola Premijer lige igra se danas na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Olimpik će od 15 sati ugostiti Tuzlu City i tražiti vrijedne bodove u borbi za opstanak. Gosti se nisu predali u borbi za Evropu, pa se očekuje otvoren i zanimljiv meč.

Aladin Šišić proglašen je za najboljeg fudbalera na utakmici prethodnog kola protiv Željezničara, kada su Vukovi slavili pobjedu rezultatom 2:1. Krilni napadač je svoju dobru igru krunisao pogotkom za pobjedu, a kako sam kaže to je bila pobjeda kolektiva.

“Kada u dva mjeseca savladate Željezničar na Grbavici u dva navrata, to je pokazatelj da posjedujete kvalitet. Dobio sam nagradu za igrača utakmice, ali mislim da je ovo bila pobjeda kolektiva. Nismo gubili glavu kada smo primili pogodak, ostali smo skoncentrisani, kompaktni i na kraju smo iskoristili naše prilike i osvojili tri velika boda“, rekao je Šišić

Sutra na Koševo dolazi ekipa iz Tuzle.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Radi se o vrlo dobrom timu, koji je u proljetnoj sezoni u Premijer ligi BiH upisao samo jedan poraz, što dovoljno govori o njihovoj snazi. Poznajući trenera Musemića siguran sam da neće odustati od svog stila igre niti u jednoj utakmici, pa tako i u ovoj koja je pred nama. Na nama je da se postavimo na terenu, kao u prethodnim utakmicama i da čekamo svoje prilike, kojih će sigurno biti i probamo ih iskoristiti. Do kraja je ostalo malo utakmica i svaki bod nam je bitan. Nadam se da ćemo dobru partiju sa Grbavice ponoviti i u ovom duelu i stići do prijeko potrebnih bodova za bijeg sa dna tabele“, dodao je član Olimpika u najavi današnjeg meča.

Olimpik je trenutno na desetom mjestu i ima 23 osvojena boda, dok je Tuzla City na šestom mjestu.

Top Komentari

user1571956549
Odrace ih TS
0 8
MethodMan
0 4 za Tuzlu
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi