Proljetna tabela Premijer lige: Borac najbolji, Željezničar najlošiji

Iza nas je osam kola

Proljetna tabela Premijer lige: Borac najbolji, Željezničar najlošiji

A. Čaušević

Još šest kola je ostalo do veoma uzbudljive sezone u Premijer ligi. Sve je otvoreno na tri fronta. Borba za opstanak, euroscenu i titulu će trajati do samog kraja. 

U drugom dijelu sezone odigrano je osam kola. Minulog vikenda je nakon sedam mjeseci došlo do promjene na vrhu tabele. Na čelo je zbog bolje gol-razlike sjeo Borac koji ima isto bodova kao i Sarajevo (53).

Kako na vrhu tako je i na dnu došlo do promjene. Po prvi put ove sezone Olimpik je pobjedom nad Željezničarom izašao iz opasne zone te su Vukovi sa 23 poena na 10. mjestu.

Gledajući tabelu u osam kola proljetnog dijela Borac je sa 21 bodom najbolja ekipa prvenstva, dok je prvi pratilac, Velež skupio 18. Upravo ova dva tima će odmjeriti snage u 28. kolu.

Kada je u pitanju bodovni učinak naredni koji slijede su Tuzla City i Zrinjski sa po 17 bodova. Široki je odlično krenuo, ali je uvezao četiri meča bez pobjede pa je na učinku od 11 bodova.

Jedini sa dvocifrenim učinkom od svih sarajevskih klubova ovog proljeća je iznenađujuće Olimpik sa 10 bodova, Sarajevo je skupilo dva manje, dok je Željezničar sa četiri boda skupio najmanje bodova u cijelom prvenstvu.

Vukovi su u oba međusobna duela uspjeli pobjediti Željezničar, do kraja sezone igrat će i protiv Sarajeva pa ostaje da se vidi da li će u istoj sezoni uspjeti skinuti i skalp Bordo timu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su u pitanju ostale ekipe u borbi za opstanak Mladost ima osam, dok su Radnik, Krupa i Sloboda izjednačeni sa po šest bodova.

Pozicija Klub Bodovi
1. Borac 21
2. Velež 18
3. Zrinjski 17
4. Tuzla City 17
5. Široki Brijeg 11
6. Olimpik 10
7. Sarajevo 8
8. Mladost 8
9. Sloboda 6
10. Krupa 6
11. Radnik 6
12. Željezničar 4

Do kraja sezone nas očekuje i određen broj međusobnih duela, posebice u borbi za opstanak pa nema sumnje da će biti izuzetno zanimljivo do posljednjeg minuta.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzondzy
Ma Borac dupla kruna sve ostalo bi bilo nezasluženo. Aj Borac
2 18
pjanke.sa
8 kola 8 bodova...e moje Sarajvoooooooo onakav tim i onako ga potrosite. Vise bismo zaradili u Europi nego prodajom Amara i Tatara...hebem li vam misa. Hajde momci sada gas do kraja, prvo malog Zeljkana onda sve ostaleeeeee idemoooooooooo
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi