Fudbalski savez BiH odgovorio Olimpiku nakon odluke o istupanju iz Premijer lige

Oglasio se Savez

Fudbalski savez BiH odgovorio Olimpiku nakon odluke o istupanju iz Premijer lige

M. Šljivak

FK Olimpik odlučio je da napusti Premijer ligu dva kola prije kraja prvenstva.

Sarajevski tim se oglasio saopštenjem za javnost u kojem su ozvaničili svoju odluku, a sada se oglasio i Fudbalski savez BiH.

Iz krovne kuće bh. fudbala saopšteno je kao će Olimpik morati da krene od najnižeg ranga takmičenja.

"Povodom saopštenja koje je danas objavio FK „Olimpik“, a nakon što je na adresu Saveza zvanično dostavio obavijest o napuštanju m:tel Premijer lige BiH, NS/FS BiH obavještava javnost:

Upoznati smo sa teškoćama sa kojima se suočava ovaj klub te smo sa svoje strane učinili sve kako bismo im pomogli u prevazilaženju svih problema u skladu sa našim pravilnicima.

Oglasi

FK „Olimpik“ je odlukom Disciplinske komisije NS/FS BiH bio dužan da ispuni obaveze prema igračima i članovima svoje administracije.

Do 20. maja 2021. kada je bio krajnji rok za ispunjenje ovih obaveza FK „Olimpik“ nije izvršio uplatu svojim igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 konvertibilnih maraka, a koje su nastale u prethodnom periodu.

Neispunjavanjem obaveza iz člana 117. Disciplinskog pravilnika u vezi sa finansijskim obavezama, a na osnovu pravosnažnih odluka Disciplinske komisije NS/FS BiH, klubu je nastupila suspenzija u nastavku takmičenja.

Kako stoji u članu 63. Disciplinskog pravilnika, klub koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, biće kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od 6 do 12 negativnih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Takmičenje u okviru m:tel Premijer lige nastaviće se u skladu sa Pravilnikom i Propozicijama o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH.

Ovim činom FK „Olimpik“ je nastojao da neispunjavanjem svojih obaveza teret odgovornosti prebaci na NS/FS BiH. Administracija Saveza je uvijek na raspolaganju svakom klubu u iznalaženju rješenja i prevazilaženju problema u njihovom radu, zato nas je još više iznenadio potez FK „Olimpik“.

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Smecari i djubrad - kao i uvijek svaki oblik odgovornosti skidaju sa sebe , a ni rijeci o sudjenju i namjestanju
47 2
jeroha1987
Majlu li vam ****m,a klubovi dobijaju licence iako ne isplacuju igracima plate godinama,Borcu se vise milijuni ne spominju,sta uzeo Vico iz saveza i samo prenio na racun,kako to.Kakvo vas nije stid,vec zadnjih 5 kola nijedan sudija nije ocjenjen a kamoli kaznjen,a razloga za to je bilo mnogo,i sad se nasli na malom klubu iskaljivati i lafo istinu otkrivati.Pa ako su pare razlog pusti te ih,godina i kola u kolo klubovi su bili pod suspenzijom i onda se to odigra,SAVEZ lovi u mutnom i kontaju svoj lopovluk prikriti ovakvim saopstenjima.
29 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi