Sarajevu i Krupi najbolje "sjela" odluka Olimpika da napusti Premijer ligu

Dobit će utakmice službenim rezultatima

Sarajevu i Krupi najbolje "sjela" odluka Olimpika da napusti Premijer ligu

E. Škorić

FK Olimpik je danas objavio da istupa iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dva kola prije kraja tim s Otoke odlučio je napustiti elitni rang bh. nogometa, a za to se odlučio zbog, kako je navedeno, loših sudijskih odluka.

"Svjesni činjenice da ćemo biti sankcionisani od strane organa NFS BiH, ne želimo niti jednim potezom da pravdamo našu odluku. Ne osjećamo potrebu da se pravdamo, nas ste i dovoljno kaznili ne dajući nam priliku da se borimo na terenu za svoje ciljeve. Naša želja je da ovakva naša odluka potakne sve u državi da stave prst na čelo i zapitaju se: Kome i da li uopšte treba postojati ovakvo takmičenje? Zašto NFS BiH niti jednog momenta nije zaštitio klubove i pokušao da im olakša posljedice pandemije koronavirusa? Zašto se savez, koji se navodno brine o svim klubovima, nije pokušao kao naši susjedi pobrinuti na sve načine da olakša klubovima fumcionisanje? Gdje su završili novci iz fondova UEFA koji su dodijeljeni savezu? Kako se biraju tehnički partner", stoji u saopštenju FK Olimpik.

Ukoliko Olimpik istraje u svojoj odluci, ostat će dvije neodigrane utakmice u ovoj sezoni u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vukovi s Otoke trebali su sada gostovati Krupi, a u 33. kolu "ugostiti" Sarajevo na Koševu. S obzirom na pravila, obje utakmice bit će registrovane službenim rezultatom 3:0 za Krupu, odnosno Sarajevo.

Krupa će tako dobiti bonus tri boda u borbi za opstanak, a i Sarajevo u borbi za titulu. Tim s Koševa mora u ovom kolu da savlada Radnik, a onda da čeka kiks Banjalučana protiv Tuzle Cityja ili Slobode.

Top Komentari

hzsg
AUTORE TEKSTA - KAKAV IDIOTSKI NASLOV. U PITANJU JE OPSTANAK NOGOMETA ILI FUDBALA U JEDINOJ NAM DRŽAVI. ILI DA VICI I DODIKU PREPUSTIMO DA ODLUČUJU O SVEMU.
17 4
Kladionicar_iz_mira
Fuj. Kako vas nije stid ovako nesto napisati?!?!? Vicini podanici.
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi