Šta će biti sa Olimpikom? Najniži rang i oduzimanje bodova

Šta kaže Disciplinski pravilnik?

Šta će biti sa Olimpikom? Najniži rang i oduzimanje bodova

A. Beganović

Fudbalski klub Olimpik danas je službenim saopštenjem obavijestio javnost da dva kola prije kraja prvenstva odustaje od takmičenja u Premijer ligi.

Nakon poraza u Bijeljini u meču sa Radnikom koji su u jednom trenutku nezadovoljni suđenjem napustili, iz FK Olimpik su se nekoliko puta obraćali bosanskohercegovačkoj javnosti, a u svom posljednjem obraćanju su uz video prilog spornih trenutaka optužili sudiju Dragana Petrovića za tendeciozno suđenje.

Ljuti i ogorčeni su bili u redovima popularnih Vukova, rekli bismo s potpunim pravom, no malo ko je očekivao da će napustiti Premijer ligu.

Ali, danas se i to dogodilo, odnosno iz Olimpika su obavijestili javnost da napuštaju takmičenje, a ukoliko se njihove najave i ostvare, što će se saznati u nedjelju za kada je zakazan susret sa Krupom, Olimpik će biti "izbačen" u najniži rang takmičenja i u novu sezonu će ući sa kaznenim brojem bodova.

Dakle, ukoliko se ostvare najave i ukoliko Olimpik ne prestane postojati, u narednoj sezoni će igrati u Kantonalnoj ligi Sarajeva, a u sezonu će ući sa minusom od šest do 12 bodova. Bar tako stoji u Disciplinskom pravnilniku Fudbalskog saveza BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Klub, koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, biće kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od šest do 12 negativnih bodova.

"Klub, koji neopravdano odustane od takmičenja za nogometni/fudbalski kup BiH, biće kažnjen novčanom kaznom do 10.000 KM", navodi se u članu 64. Disciplinskog pravilnika.

Podsjetimo, dva kola prije kraja sezone Olimpik se borio za ostanak u elitnom društvu bh. fudbala. Osvojili su Vukovi 25 bodova, koliko imaju i Radnik te Krupa, a u posljednja dva meča trebali su igrati sa Krupom i Sarajevom.

Top Komentari

Rajvosa2019
Disciplinski pravilnik ?? Sa njim se moze obrisati paksu - opravdano napustaju lakrdiju zvanu PL BiH , kakav pravilnik - kakvi bakraci
24 2
Bordoakapitar
Ma trebali bi svi posteni klubovi istupiti. Savez je uvijek bio dno dna, ali dolaskom ovog Vice je postao mafijaska organizacija a fk boRAC-KU njegovo mezimce i istureno odjeljenje...
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije