Horić: Moramo iskoristiti prilike koje nam se ukažu tokom susreta

Težak ispit čeka Olimpik

Horić: Moramo iskoristiti prilike koje nam se ukažu tokom susreta

S. Mlaćo

Fudbaleri Olimpika u okviru 25. kola m:tel Premijer lige BiH gostuju ekipi Borca.

Bit će to drugi sudar ove dvije ekipe ovog proljeća, s obzirom na to da su na otvaranju proljetnog dijela Borac i Olimpik odigrali susret na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, koji je završen pobjedom domaćih rezultatom 2:0.

Kenan Horić je upravo na toj utakmici debitovao za Vukove, a od tada je odigrao sve minute ovog proljeća.

"Zadovoljan sam svojim igrama i kako sam se uklopio u ekipu. Doduše nije ni bilo pretjerano teško, s obzirom na to da sam sa mnogima od njih igrao zajedno ili smo se susretali na terenima. Imamo stvarno odličnu atmosferu u timu i to je svakako velika stvar za nas", reko nam je Horić.

U prethodnom kolu Olimpik je remizirao sa ekipom Veleža.

"Mislim da je to realan rezultat, s obzirom na prikazano na terenu. Možda smo mi mogli i prije do izjednačujućeg pogotka. Svi znamo da je Velež odlična ekipa, sa ambicijama za plasman u Evropu, a mi smo pokazali da se možemo nositi sa njima bez problema, što nam je dodatni impuls za utakmice koje dolaze".

Slijedi gostovanje ekipi Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Još jedna od ekipa koje se bore za sami vrh tabele. Igrali smo na otvorenju sezone i doživjeli poraz, u utakmici u kojoj smo lako mogli doći do boda ili sva tri. Oni su iskusna ekipa, sa nekoliko sjajnih pojedinaca i svakako da neće biti lako. Oni imaju utakmicu više od nas ovog proljeća, koju su odigrali u srijedu i siguran sam da je ostavila traga na njima. Na nama ostaje da budemo koncentrisani i da probamo iskoristiti prilike koje nam se stvore tokom susreta, kako bismo ostvarili povoljan rezultat", rekao je na kraju stoper Olimpika.

Susret između Borca i Olimpika igra se sutra (nedjelja) od 19 sati

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti