Horić: Nemamo prostora za kalkulacije

Olimpik putuje na Tušanj

Horić: Nemamo prostora za kalkulacije

S. Mlaćo
Fudbaleri Olimpika će u okviru 29. kola m:tel Premijer lige BiH odmjeriti snage sa ekipom Slobode na Tušnju.

Vukovi će tako u dva kola odmjeriti snage sa premijerligašima iz Tuzle u prethodnom kolu su remizirali sa ekipom FK Tuzla City na stadionu Asim Ferhatović (1:1), a već za vikend u subotu ih čeka duel protiv Tuzlaka. Ovog puta gosti su ekipi FK Sloboda na Tušnju.

Kenan Horić zimus je stigao u Olimpik, a vrlo brzo se prometnuo u standardnog igrača i zauzeo poziciju u zadnjoj liniji tima sa Otoke. Upravo je Horić u prethodnom kolu postigao pogodak, kojim je njegov tim stigao do vrlo važnog boda.

“Ovog puta sam ja bio strijelac, ali to je manje bitno. Važno je da smo uspjeli osvojiti bod i tako dodatno povećati naš bodovni saldo. Nismo dobro ušli u utakmicu i Tuzlaci su bili bolji u prvom dijelu. U drugom dijelu smo mi bili bolja ekipa, imali smo prilike i da dođemo do sva tri boda, ali mislim da je podjela bodova realan rezultat na kraju“, ističe Horić.

Sada je pred timom Olimpika gostovanje na Tušnju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Sloboda ima mladu ekipu, željnu dokazivanja, koju su u međuvremenu pojačali sa nekoliko iskusnijih fudbalera. Uvezali su dvije pobjede i smjestili se u sredinu tabele i mirnije mogu čekati završnicu prvenstva. Mi nemamo puno prostora za kalkulacije, do kraja ćemo se boriti za ostvarenje našeg cilja i probati skupljati bodove na svakoj utakmici. Tako će biti u subotu na Tušnju, gdje očekujem zahtjevnu utakmicu, ali se isto tako nadam da ćemo mi odgovoriti na sve izazove koji su pred nama i donijeti bod(ove) u Sarajevo“, rekao je stoper Olimpika u najavi susreta na Tušnju.

Susret između FK Sloboda i FK Olimpik igra se sutra (subota) od 15 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti