FK Olimpik ostao bez sportskog direktora

Čorbo napustio Vukove sa Otoke

FK Olimpik ostao bez sportskog direktora

S. Mlaćo

Adnan Čorbo u budućnosti neće obavljati funkciju sportskog direktora Fudbalskog kluba Olimpik.

Kako kaže, svi uključeni u klub dali su svoj maksimum kako bi Vukovi izborili opstanak, međutim to nije bilo dovoljno.

“Pozvan sam od strane nove strukture kluba da se pridružim ovom projektu, a kompletna priča bila je razlog zbog koje sam napustio FK Mladost DK. Nakon početkog razmišljanja, shvatio sam da sve ovo ima smisla te sam posao prihvatio kao jedan izazov. Svi smo bili veoma ambiciozni i vjerovali smo da će Olimpic ostati u Premijer ligi, iako je to možda bilo previše za nas. Možda je naš imperativ od starta bio nerealan.”, rekao je na početku razgovora za olimpik.ba bivši sportski direktor kluba.

Nakon toga, kaže kako je nedostajalo malo sportske sreće da klub napravi totalno uspješan projekat i da uspije ostati u ligi.

“Što se moje uloge sportskog direktora tiče, smatram da sam korektno obavio zadatak i da je uz malo sportske sreće mogao da bude veoma uspješan projekat ili totalno uspješan projekat. Nažalost, uključeni su bili i vanjski faktori i tačno onda kada nam je malo sreće trebalo, ona nas je napustila. Svi u klubu su bili veoma korektni prema meni i ja im na tome zahvaljujem.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj, Čorbo kaže kako će u budućnosti tražiti novi angažman, bilo da se radi o odlasku u inostranstvo ili o nekom novom klubu u Bosni i Hercegovini.

“Ja Olimpiku želim sve najbolje i iskreno od srca im želim da se što prije vrate u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Život ide dalje, to je moja profesija i ja ću što prije pokušati pronaći novi angažman, bilo da to bude u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu gdje sam u prošlosti radio.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi