Petrović: Ubijeđen sam u opstanak!

Optimizam na Otoci pred drugi dio sezone

Petrović: Ubijeđen sam u opstanak!

S. Mlaćo

Pred nogometašima Olimpika je prvi izazov u drugom dijelu sezone.

Vukovi sa Otoke će u goste banjalučkom Borcu koji je poprilično oslabljen, a neuvjerljiv je bio na zimskim pripremama.

Trener Olimpika Slavko Petrović ističe da je analizirao Borac, te da dobro poznaje današnjeg rivala.

"Kada se pogleda sastav koji mi očekujemo, na golu se nalazi Bojan Pavlović, jedan od najboljih golmana u državi, onda imaju desno Ćorića, lijevo Subića, ako on ne bude igrao, bit će Ćosić, dva jako ofanzivna beka. Ispred njih su Zakarić i Ziljkić, dva moja bivša igrača, a onda imaju Jovanovića u ekipi koji sve 'pohapsi' pozadi. Također, imaju kapitena Vranješa. Ako gledamo pojedinačno, radi se o jednoj jako kvalitetnoj ekipi, ali kroz čitavu sezonu ekipa nije pokazala taj koletiv. Šta su razlozi, ja to ne znam, ali sigurno da Borac spada u vrh bh. fudbala", kazao je Petrović.

Olimpik se pojačao iako je teško doći do kvalitetnih igrača tokom zime.

"Ja sam više puta naglašavao da možemo biti prezadovoljni sa našim pojačanjima, jer u zimskom prelaznom roku je teško doći do puno kvalitetnih igrača, a nama je to uspjelo. Svi ti igrači koji su došli su za nas pojačanja. Znači, od tih šest igrača, jedini koji ne bi bio u prvih 11 je golman Kačavenda, a ostali bi svi igrali. Imamo četvoricu novajlija koji će početi tu utakmicu. Ja nisam želio da gomilam igrače, pa nisam želio da dovodim suviše igrača na neke pozicije, gdje je bilo u prvom dijelu sezone čak na defanzivnoj poziciji šest igrača. Igrač trenira na poziciji koju igra i sigurno je to za njega prednost".

Ističe da je uvjeren da će njegova ekipa obezbijediti opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja sam bio ubijeđen u taj opstanak i kada sam dolazio ovdje, a sada sam još sigurniji. Sigurno je tu puno faktora koji će odigrati bitnu ulogu. Bitno je nemati povrijeđene igrače, da se igrači pripaze koronavirusa, da ne idu u neke mase. Ima tu dosta faktora koji će odlučivati, ali mi smo spremni da se uhvatimo u koštac. Atmosfera je jako dobra, igrači znaju gdje smo i šta trebaju činiti, tako da sam siguran da ćemo mi spasiti premijerligaški status", dodao je Petrović.

Meč u Banjoj Luci igra se danas od 15 sati.

Promo

Top Komentari

user1605368976
Radnik se raspo, Krupa puca po šavovima. Slavko je to odma skonto i biće junak koji je sa Olimpikon izborio opstanak.
5 0
Brazuka
Druga liga i kraj karijere za petrovica
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi