Bh. klub se rastao sa trenerom nakon samo dvije utakmice: "Odluka je donesena teška srca"

Loše su krenuli u novu sezonu

Bh. klub se rastao sa trenerom nakon samo dvije utakmice: "Odluka je donesena teška srca"

S. Mlaćo
Da 'trenerske glave' lete nakon samo par kola i nije neka novost u bh. nogometu, no svakako jeste kada se to desi nakon jednog ili dva kola.

U Prvoj ligi RS tako smo nakon prvog kola vidjeli rastanak FK Podrinje i Srđana Bajića , a sada dolazi nova zanimljiva situacija i iz iste lige.

Naime, FK Omarska nakon dva kola razišao se sa trenerom Milenkom Vuletom.

Upravni odbor kluba je na hitnoj sjednici donio odluku da razriješi dužnosti šefa stručnog štaba Milenka Vuletu. Bez premca, to je najteža odluka u ovom sazivu Upravnog odbora, vjerovatno i u istoriji kluba, ali jednostavno u životu se moraju donositi i teške odluke.

O zaslugama Vulete ne treba trošiti riječi, te je stoga ova odluka donesena nakon mnogo razmišljanja i teška srca. Jednostavno, u poslednje vrijeme ekipa, igrači i treneri ne funkcionišu. Nema igre i nema rezultata i moralo se nešto preduzeti. Donesena je odluka da se otpusti Vuleta.

Ekipu će do imenovanja novog trenera voditi Zlatko Jelisavac.

Treneru Vuleti klub ovim putem izražava veliku zahvalnost i želi mnogo sreće u budućnosti“, stoji u objavi FK Omarska.

Treba istaći da je Omarska poražena sa čak 5:1 od Podrinja u prošlom kolu, što je i kulminiralo za rastanak sa Vuletom.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U narednom kolu Omarska dočekuje Slobodu iz Novog Grada te će tražiti prve bodove.

Lider na tabeli nakon dva kola je FK Krupa sa šest bodova koliko ima i Sutjeska, dok je Slobda Novi Grad na četiri kao i FK Željezničar Bl., te FK Zvijezda 09.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi