Da li je trener Partizana realan ili ga ponijela euforija: "Svaki naš igrač može da igra..."

Veliku pobjedu su jučer ostvarili

Da li je trener Partizana realan ili ga ponijela euforija: "Svaki naš igrač može da igra..."

S. Mlaćo

U Beogradu još uvijek slave pobjedu nad Koelnom.

Bilo je 2:0, te Partizan ide ka prolazu u Konferencijskoj ligi.

Beograđani su pružili sjajnu partiju i obradovali armiju navijača, a brojne pohvale dobio je i trener Gordan Petrić.

Otkrio je šta je to promijenio kod igrača, ali i kazao da svaki igrač Partizana može da igra u Bundesligi.

"Kada sam došao, prve dvije tri nedelje oni su bili nervozni, ne ulazim u to iz kog razloga. Poenta je da opustite igrače i da im date one zadatke koje mogu da urade na terenu. Da li smo mi uspjeli u tome, vjerovatno jesmo. Ono što ne znaju treba da sakriju, a ono što znaju da pokažu. Svaki igrač koji igra u Partizanu ima kvalitet da igra i u Bundesligi, bez problema. Sutra treba da se odmore, u nedjelju je nova utakmica, da ne ponavljam ko papagaj... Ulaze oni u neki profesionalni život što je meni drago", podvukao je Petrić.

Da li je baš tako ili je Petrića ponijela euforija, prosudite sami.

Partizan je trenutno na lider u grupi sa osam bodova, Nice ima pet, a Koln i Slovačko po četiri. Jasno je da Partizan drži sve u svojim rukama i veoma je blizu prolaza dalje.

U prvenstvu Srbije je ovaj tim na četvrtom mjestu sa 27 osvojenih bodova uz dvije utakmice manje. Lider je Crvena Zvezda koja ima 32 boda, ali također dvije utakmice manje.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Da li Partizan može se umiješati u borbu za prvaka, ostaje da se vidi.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi