Drama zbog navijača Partizana na ulazu u Moldaviju: Sprema se deportacija, oni neće da potpišu

Nevjerovatne scene

Drama zbog navijača Partizana na ulazu u Moldaviju: Sprema se deportacija, oni neće da potpišu

S. Mlaćo
Prava drama dešava se na ulazu u Moldaviji zbog navijača Partizana. Naime, grupa od 12 navijača FK Partizan krenula je put Moldavije kako bi bodrila svoju ekipu u četvrtak u okviru Evropske lige.

Meč između Sheriffa i Partizana igra se u četvrtak od 21:00, a veliko je pitanje šta će biti sa navijačima Partizana. Oni tvrde da im je zabranjen ulazak u tu zemlju samo zato što su Srbi.

Meč je trebao biti odigran u Tiraspolu, no prebačen je u Kišinjev.

Grupa navijača je navela za srbijanske medije da su tretirani na grub način i da se radi o diskriminaciji. Razlog za deportaciju ističu teško je razumjeti, ali da se sve svodi na to da su Srbi i navijači.

“Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici. Na kraju smo se suočavali sa podrugljivim komentarima poput: ako Putin sutra pošalje raketu, poginućete ovdje!?

Zašto da poginete ovdje? Poginite u svojoj zemlji. Čekamo pomoć iz Srbije i nadamo se da će situacija što prije biti riješena. Ponavljam, samo želimo da u četvrtak uveče podržimo naš Partizan", izjavila je navijačica koja se predstavila kao Mirjana, prenosi b92.net.

Oglasi

Sve će biti jasnije danas, a već sinoć je reagovao FK Partizan, kao i domaćin utakmice Sheriff.

Posljednja vijest je da će navijači morati čekati odluku danas u jutarnjim satima.

Moldavija odbija da plati troškove deportacije, a navijači ne žele da potpisu bilo kakav dokument jer tvrde da nisu prekršili nijedan zakon.

Svakako da će biti veoma zanimljivo ispratiti konačnu odluku, a nadamo se da će sve proteći na najbolji način. Kada je teren u pitanju, Sheriff je svakako blagi favorit, no i Beograđani ima svoje šanse.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Partizan dolazi veoma uzdrman na ovaj meč  s obzirom da je za vikend poražen na svom terenu od Mladosti GAT sa čak 4:0.

Bio je to nevjerovatan meč i poraz kakav ne pamte ni stariji navijači Partizana. Partizan je time smanjio svoje šanse u borbi za prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi