Partizan je u historiji znao da gubi i da bude ponižen, ali ovo danas je neobjašnjivo

Jedan od težih poraza crno-bijelih

Partizan je u historiji znao da gubi i da bude ponižen, ali ovo danas je neobjašnjivo

E. Škorić

Partizan zajedno sa Crvenom zvezdom dominira srbijanskim nogometom svake sezone i uglavnom klubovi iz Beograda s lakoćom dolaze do pobjeda.

No, u utakmici 21. kola Super lige Srbije desilo se pravo čudo. Partizan je ugostio u Humskoj ekipu Mladost GAT. Možda su navijači crno-bijelih ponovo razmišljali o tome koliko će razlike biti u korist njihove ekipe, a konačan rezultat je nešto što im izgleda kao pogreška.

I da, ako ste pogledati već rezultat, nemojte misliti da baguje sajt na kojem provjeravate rezultate, Partizan je zaista kod kuće od Mladosti izgubio 0:4.

Rani šok za domaće već u 3. minuti kada je Gall zabio za 0:1. Nakon Amerikanca, u strijelce se u 11. minuti upisuje Brazilac Dal Bello Fagundes, koji je postavio konačan rezultat prvog dijela.

Izgledalo je da će i tih 0:2 biti nedovoljno Mladosti i da će se Partizan kad-tada vratiti, ali ovaj put nije uspio.

Oglasi

U 54. minuti Maksimović iz penala pogađa za 3:0, a samo četiri minute kasnije Milić postiže gol kojim je postavio konačnih 4:0.

Za goste je u odbrani igrao i Đorđe Ćosić, bivši igrač Viteza i Borca. Partizan ostaje drugi sa 46 bodova, a titula će ostati san jer je Zvezda već sada na plus 11.

Interesantno da je ranije danas u ovom za srbijanski nogomet čudnom danu Zvezda pobijedila Voždovac u gostima sa 6:0.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Što se Mladosti tiče, ona je stigla do tek četvrte ovosezonske pobjede nakon serije poraza. Sa 16 bodova je na pretposljednjem mjestu, ali nastaviće svoju borbu za goli život.

Ovakav pobjeda nad Paritzanom u Beogradu ući će svakako u historiju kluba kao najveća i najznačajnija.

Top Komentari

lega
Sta nas boli k.... za njihovim klubovima I fudbalom oni sigurno pomno pirate nasu ligu ,zasto ne pišete malo o našim nizim ligama I klubovima ako več morate nesto pisat
1 2
yugopo
Da su gostima cesce pucali ka golu bilo bi 10 komada!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi