Partizan želi biti poput Dinama: Matheusa Saldanhu žele mnogi, ali cijena ih "izbacila iz cipela"

Beogradski klub odredio cijenu za Brazilca

Partizan želi biti poput Dinama: Matheusa Saldanhu žele mnogi, ali cijena ih "izbacila iz cipela"

Endin Čaušević

Partizan je prošlog ljeta doveo Matheusa Saldanhu i napravio pun pogodak jer se Brazilac pokazao kao sjajno pojačanje, a u Humskoj imaju namjeru da na njemu zarade ogroman novac jer su već odredili cijenu obeštećenja.

Saldanha je bio pod ugovorom s japanskim klubom JEF United iz kojeg je otišao na posudbu u Neftchi iz Bakua gdje je igrao pola godine, no prošlog ljeta Partizan je odlučio da ga kupi.

Beogradski klub je platio oko 1.3 miliona eura za dolazak ovog 24-godišnjaka i ispostavilo se da su čelnici Partizana napravili pun pogodak jer je Saldanha ove sezone bio daleko najbolji igrač ovog tima.

Iako je potpisao ugovor do ljeta 2027. godine čini se da neće biti iznenađenje ako Saldanha već nakon jedne sezone napusti Partizan u kojem su svjesni da mogu da zarade pravo bogatstvo na tom transferu.

Partizan navodno nema ništa protiv prodaje Saldanhe ako dođe ponuda koja će zadovoljiti njihove apetite, a za Brazilca već su se raspitivali Fenerbahče, Torino i škotski Celtic.

No, jasno je da čelnici beogradskog kluba žele maksimalno da izvuku iz ovog transfera i ako im plan uspije onda će zarada biti ogromna.

Oglasi

Saldanhu su doveli sa 1.3 miliona eura, a sada su za njega odredili cijenu od 15 miliona i poručili da je to najniža cifra na koju pristaju ukoliko neki klub zaista ovog ljeta želi angažovati brazilskog napadača.

Prema posljednjim informacijama najviše je "zagrizao" Celtic koji je već ostvario određene kontakte s igračem, ali iz kluba su dobili jasnu poruku da je Saldanhina cijena 15 miliona eura i da pregovora nema što se toga tiče. No, pored toga u igri je i Fenerbahče, a posebno nakon što se pojavila fotografija kako je Saldanha pratio prije nekoliko dana derbi protiv Galatasarayja.

Turski mediji pišu da je napadač Partizana bio gost u loži Alija Koca koji je predsjednik Fenera, te da prema njihovim informacijama on će sigurno biti član turskog kluba od iduće sezone.

Saldanha je u ovoj sezoni na 33 meča zabio čak 18 pogodaka, a od toga 17 ih je postigao u prvenstvu. Upisao je i pet asistencija, te je itekako opravdao ulogu pojačanja.

Oglasi

No, hoće li Partizanov plan da izvuku što više novca od prodaje Brazilca uspjeti sada je teško reći, ali sigurno da u beogradskom klubu neće odustajati jer znaju da je Saldanha trenutno "vruća roba" na tržištu nakon odlične sezone.

Iako im je Saldanha najbolji igrač u Partizanu se navodno pribojavaju toga da Brazilac ne bude iduće sezone na nivou čime bi mu cijena drastično pala, te žele iskoristiti njegovu formu i situaciju u kojoj mogu da zarade ogroman novac.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Mediji u Srbiji pišu da su se još pojedini agenti raspitivali oko cijene 24-godišnjeg napadača i svi su dobili isti odgovor da Saldanha može ići za 15 miliona eura.

Takve cifre na ovim prostorima prethodnih godina uspio je da postigne samo zagrebački Dinamo kada je u pitanju prodaja igrača, a čini se da i u Beogradu žele pokušati pratiti taj tempo i zaraditi cifru koja bi im bila pravi jackpot.

Top Komentari

user1714061798
Ja i voleda ostane fk partizanu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti