U Kragujevcu se sprema noć za pamćenje, Dudić prije toga u Beogradu želi novi uspjeh
Dudić i Jahić su napravili čudo u Srbiji FOTO: FK Radnički Kragujevac

Radnički će pokušati da zadrži četvrtu poziciju

U Kragujevcu se sprema noć za pamćenje, Dudić prije toga u Beogradu želi novi uspjeh

Novi važan ispit je danas pred nogometašima Radničkog iz Kragujevca.

Radnički je već izborio plasman u Evropu, po prvi put u historiji, ali danas na gostovanju kod Partizana pokušat će napraviti novi uspjeh.

Naime, Radnički već ima sigurno peto mjesto i plasman u Konferencijsku ligu, no ukoliko završi ispred Vojvodine, nastupit će u drugom pretkolu Evropske lige.

Razlika je ogromna u svakom smislu, a Radnički ima dva boda prednosti nad Vojvodinom. Vojvodina dočekuje Mladost iz Lučana, veliki je favorit, a u slučaju istog broja bodova, Vojvodina će biti četvrtoplasirana.

Zbog toga timu Feđe Dudića igraju samo tri boda, a dobra im je stvar što je Partizan već osigurao drugo mjesto i sezonu bukvalno završio u prošlom kolu.

Dudić je najavio ovaj meč koji se igra od 18 sati u Beogradu.

Oglasi

"Izborili smo Evropu, ali nije isto biti četvrti ili peti. Radili smo ove sedmice kao da je prvenstvo tek počelo, nemamo Dadića i Sahlija zbog kartona, povrijeđeni su Zorić i Simović, te ćemo imati izostanaka.

Imamo veći voljni momenat od Partizana, oni ne mogu ni gore ni dole. Čitamo da im neće nastupiti neki igrači, ali oni imaju dosta dobrih igrača i očekujem dobru utakmicu. Probat ćemo doći do pobjede, a u decembru smo bili blizu pobjede, primili gol pred kraj i bilo je 3:3. Tada smo bili zadovoljni.

Видимо се у суботу увече на Тргу Радомира Путника 👋 #radnickiinistavise 🔴🔴

Posted by FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica on Friday, May 24, 2024

Respekt Partizanu, nećemo da prijetimo, ali možemo da želimo i da volimo više, te da hoćemo više nego protivnik", dodao je Dudić.

Treba istaći da će u Kragujevcu navijači na otvorenom gledati ovaj meč, a zatim slijedi velika zabava. Iza 22 sata očekuje se dolazak igrača i navijača i sve je spremno za ludu noć.

Radnički po prvi put u historiju će u Evropu ii svakako će to biti poseban trenutak za Kragujevac.

Kada su Feđa Dudić i Adnan Jahić stigli u Radnički, ovaj tim je bio na posljednjem mjestu tablice. Niko se nije nadao borbi za vrh, no Dudić i Jahić su napravili pravo čudo. U redovima Radničkog su i dobro poznata premijerligaška imena kao što su Besim Šerbečić, Mehmed Ćosić, Tomislav Dadić...

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Treba istaći da na kraju sezone i Dudiću ističe ugovor, pa će biti zanimljivo da li će bh. treneri ostati u Radničkom.

Dudić je napravio veliki uspjeh, već je obavio razgovore sa čelnicima kluba i sve će biti poznato u narednih par dana.

Top Komentari

user1676648256
Ko to piše u Srbiji o našim klubovima ovo isto da je portal u Beogradu
0 0
user1676648256
**** vas Dudic i Kragujevac vise isto da je osvojio ligu petice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi