FK Radnik angažovao prvo pojačanje

Novo ime u Bijeljini

FK Radnik angažovao prvo pojačanje

Bh. premijerligaš Radnik iz Bijeljine angažovao je prvo pojačanje u januarskom prijelaznom roku.

Bijeljinci se već nekoliko dana marljivo spremaju za nadolazeće izazove, iako su uslovi za rad iznimno teški, a uporedo s tim se i pojačava igrački kadar. Tako je saradnja dogovorena sa krilnim nogometašem Dejanom Maksimovićem, inače nekadašnjim U21 reprezentativcem BiH, koji je posljednji angažman imao u Zemunu.

Da je posao dogovoren potvrdio je i trener Mladen Žižović, koji se nada kako će ovaj 23-godišnji nogometaš nadomjestiti neigranje Dušana Martinovića, a saradnja između dvije strane je potpisana na dvije godine.

Maksimović se u protekloj polusezoni nije naigrao u dresu Zemuna, nastupio je u tek tri prvenstvene utakmice, a ovo mu je ujedno i povratak u bijeljinski klub za koji je već nastupao u sezoni 2015/2016. Kroz karijeru je još igrao za Mladost iz Doboja kod Kaknja, Kozaru i Istru 1961.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su u pitanju odlasci, Radnik su ove zime uz Martinovića napustili Arnautović, Glišić i Franić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi