Martinović se oprostio od Radnika: "Žao mi je što nisam ranije došao"

Bh. premijerligaš ostao bez kapitena

Martinović se oprostio od Radnika: "Žao mi je što nisam ranije došao"

Pomalo iznenađujuće Dušan Martinović je u 31. godini odlučio staviti tačku na svoju karijeru.

Iskusni srbijanski internacionalac je godinama bio jedan od najboljih Radnikovih igrača, ali učestali problemi sa povredama primorali su ga da prijevremeno okači kopačke o klin i oprosti se od premijerligaša iz Bijeljine. 

Sasvim je sigurno da je to velika šteta i za Radnik, ali i ukupno fudbalsku scenu u BiH, a Martinović ističe da odluka koju je donio nije bila ishitrena.

“Odluku sam donio poslije dosta razmišljanja. Jednostavno, shvatio sam da više ne mogu da pružim onoliko koliko sam do sada pružao. Kada je to saznanje sazrelo u meni, odlučio sam se na ovaj korak. Mislim da sam dao svoj maksimum fudbalu i da ne može dobiti više od mene", kaže Martinović koji je u međuvremenu postao i kapiten u Radniku.

Osvrćući se na karijeru, Martinović se prisjeća da je bilo dosta teških perioda, povreda i nekorektnosti, u nekim ranijim godinama, ali i da se mnogo toga promijenilo po dolasku u Premijer ligu i Bijeljinu.

“Zbog povreda sam izgubio četiri i po godine karijere, imao sam sedam operacija. Sve to je moja porodica morala da prolazi sa mnom. Iskreno, imao sam tešku karijeru, praćenu i nepravdama. Sve to pričam o trenucima kada sam igrao Super ligu Srbije. Dolaskom u Bijeljinu situacija je bila mnogo bolja. Danas će neko reći ‘Zašto si sada odustao poslije svega’, ali jednostavno ne mogu više - osjetio sam da je kraj”.

Martinović je u Premijer ligu BiH došao u ljeto 2016. godine, nakon velike “komšijske” borbe Radnika i Slobode iz Tuzle za njegov potpis. Danas, na kraju svoje igračke karijere smatra da je taj potpis trebao da se desi i ranije.

“Mnogo mi je žao što i ranije nisam došao. Prije svega, žao mi je što sam gubio vrijeme u srbijanskom fudbalu. Neki smatraju da je fudbal u BiH slabiji, jer nema klubova kao što su Crvena zvezda, Partizan ili Vojvodina, ali u svim ostalim segmentima fudbal ovdje je dosta bolji. Na primjer, to što se ovdje dogovoriš, to i dobiješ. U Srbiji mi je svaki klub ostao dužan”.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Martinović je u Radnik stigao na početku historijske sezone 2016/17, koja je krunisana nastupima u Ligi Evrope. Za dvije i po godine uspio je da se ostvari kao kapiten i jedan od najboljih igrača Premijer lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi