Radnik krenuo sa pripremama, Jagodić poručio: Najbitnije je da se počelo raditi

Radnik krenuo sa pripremama, Jagodić poručio: Najbitnije je da se počelo raditi

S. Mlaćo

Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine danas je i zvanično počeo pripreme za novu premijerligašku sezonu.

Iako je situacija u nekadašnjem osvajaču Kupa naše zemlje do prije nekoliko dana bila bezizlazna, danas iz Semberije ipak stižu nešto bolje vijesti.

Radnik se podiže iz nokdauna, rekli bismo bez mnogo pompe i velikih riječi. Novoizabrani predsjednik Skupštine kluba Duško Glišić spašava sto se može spasiti, a jutros je iskusno bosanskohercegovački stručnjak Vlado Jagodić obavio prozivku i zvanično je sa svojim saradnicima krenuo pripremati ekipu za nova premijerligaška iskustva.

Tokom dana razgovarat će se sa igračima kojima su istekli ugovori, a za koje stručni štab smatra da i u idućoj sezoni mogu biti od koristi Radniku.

Težak je posao pred Jagodićem i njegovim saradnicima, sa priprema se dobro kasni, no zasukali su rukave i pokušat će koliko-toliko nadoknaditi izgubljeno.

"Finansijska situacija je teška, ali nije nerješiva ako ima želje i volje da se riješi. Ekipi će biti priključeno šest juniora, dva igrača su vraćena za posudbi, a planiramo angažovati i nove igrače koji budu potrebni po mjestima u timu", istakao je Jagodić u razgovoru za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvenstvo počinje 17. jula tako da će šef struke morati improvizirati. Ekipu treba pripremiti što bolje, a realno, vremena je malo.

"Zbog kašnjenja u radu planirano je da odradimo 'samo' 28 treninga. Plan je bio 42, ali moramo se snalaziti. Biće odigrane i četiri prijateljske utakmice. Svi smo svjesni situacije ali u isto vrijeme i željni rada. Najveći dobitak je da se počelo raditi, a nastavak sjednice Skupštine biće u narednih nekoliko dana i klub će dobiti jak Upravni odbor. Na taj način riješit će se i sve što je hitno po pitanju bolje organizacije i finansija", zaključio je iskusni stručnjak.

Top Komentari

2323
Zar ti jos niko n8je rekao da si bivsi...
1 1
enko
Mlaco,svaka druga ti iskusni strucnjak a jeli uspjesni.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi