FK Radnik dobio novo pojačanje u odbrani

Simonović u bijeljinskom timu

FK Radnik dobio novo pojačanje u odbrani · Zvanično

Nova akvizija bh. premijerligaša Radnika iz Bijeljine je srbijanski internacionalac Miloš Simonović.

Radi se o 28-godišnjem nogometašu rođenom u Zaječaru koji je po vokaciji defanzivac, a u bijeljinski tim dolazi kao slobodan igrač nakon što je prethodno okončao epizodu u Uzbekistanu, gdje je igrao za Sogdianu.

Putem zvanične stranice Radnik je saopštio kako je Simonović potpisao ugovor na godinu i pol dana, te da će predstavljati veliko pojačanje za tim Mladena Žižovića, uzimajući u obzir bogato iskustvo koje je stekao tokom karijere.

"S Radnikom sam se lako dogovorio. Došao sam u klub koji gaji ambicije da u nastavku prvenstva ostvari što bolji rezultat. Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći svom novom timu kako bi došao do ostvarenja svojih ciljeva u ovoj polusezoni, a to su dobar plasman u Premijer ligi BiH i odbrana trofeja namijenjenom pobjedniku Kupa RS", rekao je Simonović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Simonović je, izuzimajući epizodu u Uzbekistanu, ranije igrao za Beograd, Radnički Obrenovac, Inđiju, Napredak i Radnik iz Surdulice, a ima i jedan nastup za "A" reprezentaciju Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi