FK Rudar angažovao trojicu igrača iz  FK Mladost Doboj Kakanj
Kakanjci su ekipa koja će uz Posušje, Vis Simm-Bau i Zvijezdu voditi borbu za ulazak u Premijer ligu BiH

Kakanjci se pojačali u komšiluku

FK Rudar angažovao trojicu igrača iz FK Mladost Doboj Kakanj

Dino Kurbegović

Fudbaleri Rudara iz Kaknja s pripremama za nastavak sezone u 1.ligi FBiH krenuli su prije 15-tak dana, a već su odigrali i dvije prijateljske utakmice.

Kakanjci su s najjačom ekipom poraženi od prvaka BiH i lidera Premijer lige, ekipe Sarajeva rezultatom 3:0, dok su prije par dana odmjerili snage s drugoligašem ekipom Stupčanice, gdje su nastupili u kombinovanom sastavu, te su poraženi rezultatom 5:2.

Igrački kadar još nije kompletiran, dosta je nejasnoća oko sastava i financijska situacija u klubu diktira eventualne dolaske određenih igrača sa kojima bi Rudar mogao napasti Premijer ligu. Ipak klub je u proteklom periodu angažovao trojicu novih igrača, a riječ je o igračima koji dolaze iz komšiluka, odnosno ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja.
Anes Vehab, 24-godišnji desni bek već je igrao za Rudar, te Jedinstvo iz Bihaća, a u prošloj polusezoni nastupio je na dvije utakmice u Premijer ligi za ekipu Mladosti.

Drugi novajlija je Benaris Duraković, 19-godišnji lijevi bek, također dolazi iz Mladosti, gdje je igrao u kadetima i juniorima, a prošle je sezone kao 18-godišnjak debitovao za seniore kluba iz Doboja kod Kaknja. On je u protekloj polusezoni upisao dva nastupa za Mladost, a u Rudaru bi na poziciji lijevog beka trebao zamijeniti Faruka Jusića, koji je otišao upravo u Mladost, s kojima ima važeći ugovor do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Treća prinova u Rudaru je 18-godišnji krilni napadač Emir Karalić, dojučerašnji napadač juniorske ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Ovaj Zeničanin nastupao je za kadete i juniore Čelika, a pred početak ove sezone prešao je u Mladost, gdje je za polusezonu odigrao osam utakmica.

Rudar će u narednom periodu odigrati još nekoliko utakmica. Protiv Unisa će odigrati meč 13. februara, dok će protiv Travnika u gostima igrati 20. februara. Generalku pred početak sezone Rudar će imati u Tešnju 27.februara protiv ekipe TOŠK-a.

Podsjetimo prvi dio sezone u 1.ligi FBiH, ekipa Rudar je završila na drugoj poziciji s 30 bodova, odnosno bodom manje od lidera na tabeli ekipe Posušja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi