Hrelja: Kobilica je najbolji igrač lige, a Rudar svaki meč igra za gol više!

Junak pobjede Kakanjaca u Gračanici za SportSport.ba

Hrelja: Kobilica je najbolji igrač lige, a Rudar svaki meč igra za gol više!

S. Mlaćo

Rudar iz Kaknja je uspješno za vikend prošao još jednu prepreku. U Gračanici su Kakanjci nadigrali Bratstvo (1:2) i nanijeli mu prvi domaći poraz ove sezone.

 

Rudar je pokazao da je ozbiljna ekipa predvođena sjajnim stručnjakom Bećirom Mehanovićem, a svi oni koji su putem malih ekrana pratili meč istakli su pohvale na račun igre Kakanjaca.

 Nije bilo nabijanja lopte, igre bez igre,  krađe vremena... Igralo se za gol više, a dva puta je pogodio Adnan Hrelja. Oba puta na asistenciju fenomenalnog kapitena Belmina Kobilice, jednog od najvećih majstora na terenima Prve lige FBiH.

 “Svakako da smo zadovoljni. Od kada se igra jedinstvena Prva liga FBiH Rudar ako se ne varam 16 godina nije pobijedio u Gračanici i uspjeli smo sada da srušimo tu neugodnu tradiciju. Drago mi je zbog dva gola, ali  istakao bih cijelu ekipu koja je odigrala cijelu utakmicu na jako visokom nivou“, priča Hrelja, nekadašnji član FK Sarajevo.

 Sjajno sarađuje sa kapitenom Kobilicom, a jučer su u dva poteza srušili Bratstvo.

 “Ono što mogu reći jeste da je kapiten Kobilica najbolji igrač lige već godinama unazad, dobro se razumijemo,  igramo dugi niz godina zajedno i jučer smo nas dvojica kao i cijela ekipa pokazali da zaslužujemo sami vrh tabele Prve lige FBiH te da možemo pomrsiti račune svakoj ekipi. Igramo otvoreno, nadigravamo se, što smo jučer i demonstrirali“.

 Ističe i pohvale na rad trenera Mehanovića i Husića. U Rudaru ne pamte da je momčad bila kompaktnija, uz sjajan rad trenera, ali i administracije kluba. Kockice su se konačno posložile.

 “Šef Mehanović je tu sa nama prije svega kao prijatelj pa tek onda kao šef, isto kao i pomoćni trener Ramiz Husić, legenda Rudara. Jako su srčani i bodre nas i kada je dobro i kada nije, a mi im to maksimalno vraćamo na terenu“.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 Ukoliko slavi u narednom kolu, a TOŠK i Jedinstvo ne donesu tri boda sa strane, Kakanjci će biti lider na tabeli. Mnogi se pitaju koliko Rudar može ove sezone?

 “Rudar je ekipa koja je nažalost jako dugo u Prvoj ligi FBiH, a sigurno da klub sa ovakvom tradicijom od 100 godina zaslužuje mnogo više. Najveći finansijeri su grad Kakanj uz još par privatnika koji su zaista moćni i uz još malo napora Rudar bi mogao da napadne Premijer ligu i konačno ostvari taj glavni cilj koji se nameće već godinama. Trenutno nismo opterećeni sa tim, igramo za gol više i cilj je da budemo u samom vrhu, a kada bi se poklopile još neke stvari i uz par kvalitetnih igrača što da ne, ne bježimo od prvog mjesta i promocije u viši rang“, dodao je na kraju razgovora prvotimac FK Rudar Kakanj Adnan Hrelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi