Prvi čovjek novog premijerligaša: "Prvi cilj je opstanak, a u skorijoj budućnosti plasman u Evropu"

Optimizam u Prijedoru

Prvi čovjek novog premijerligaša: "Prvi cilj je opstanak, a u skorijoj budućnosti plasman u Evropu"

S. Mlaćo

U FK Rudar Prijedor optimistično ulaze u novu sezonu.

Nadaju se dobrom rezultatu, a pripreme su već startale.

Predsjednik UO kluba Darko Milunović ističe da je cilj Rudara u budućnosti Evropa.

“U sezoni iza nas Rudar je, kako smo to i zacrtali, osvojio titulu. Iskreno, očekivalo smo da ćemo je osvojiti i prije ova tri kola pred kraj. Tako smo pravili ekipu, ali smo nekada bili i sami sebi najveći protivnik. Ali, osvojili smo je zasluženo. Ovo je treći put u istoriji da je Rudar prvak Republike Srpske. U odnosu na prve dvije osvojena je sa najvećom razlikom u odnosu na drugog i sa te strane nam je značajna. Prvi put smo u Premijer ligi sa 12 klubova, velika su očekivanja, ali i veliki pritisak. Nekada je bilo u Premijer ligi 16,18,20 klubova i mnogi klubovi manjeg renomea su imali priliku da igraju, danas se to u manjoj mjeri ili gotovo nikako ne dešava. Liga koja se igra u 6-7 gradova je privilegija i prezentacija prava za Prijedor kao grad i Rudar kao klub”, rekao je Milunović.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i stajati

Glavni dio priprema Rudar će odraditi na Zlatiboru.

"Ranije smo zacrtali sa stanovništa finansija da nam je cilj konsolidacija i deblokada računa. Na infrastrukturi smo započeli neke aktivnosti, neke trebamo završiti. Naredna takmičarska sezona za nas počinje danas. Od posljednjeg kola do danas smo radili intenzivno na imenovanju novog trenera. Do polaska na Zlatibor ćemo kompletirati ekipu. Cilj je da do tada imamo 95% ekipe koja će iznijeti prvenstvo. Vjerujem da ćemo to i uspjeti. Pripreme su nešto što se ‘bukira’ mnogo ranije, bez obzira ko je trener. Mi smo definisali da je polazak na Zlatibor 27. juna. Mi ćemo dan ranije krenuti na putovanje, odigrati jednu prijateljsku utakmicu, ne znam u ovom trenutku da li je ona i definitivno potvrđena, planirano je da igramo protiv Slobode iz Tuzle, prespavamo u Bijeljini i onda dalje na putovanje. Na Zlatiboru ostajemo 11 dana. Razlog zbog čega smo skratili malo pripreme je zato što prvenstvo počinje 17.7 i po procijeni stručnog štaba neophodno je da ekipa bude barem 10-ak dana u gradu prije odigravanja prvog kola. Plan smo jučer predočili novom šefu i oni su potpuno saglasni. Ako ne bude promjene, igramo sa dva superligaša Srbije, Voždovca i Novog Pazara i dva kluba iz Prve lige Crne Gore, Dečića i Mornara. Ono što u ovom momentu ne znamo jeste ko će nam biti protivnik u subotu pred prvo kolo, u generalnoj probi.”

Može biti slika sljedećeg: na otvorenom

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Govorio je i o ambicijama.

“Cilj u ovoj sezoni je opstanak, isključivo. Ako ove sezone ostvarimo cilj, onda ćemo pokušati da klub stabilizujemo, što znači da već u prvom dijelu sezone prebrodimo brige oko opstanka, budemo stabilan premijerligaš, a onda u trećoj sezoni od dana današnjeg, cilj je da napravimo iskorak i napravimo rezultat koji nikada ranije nije bio u Prijedoru, a to je da budemo barem četvrti na tabeli. Ja sam optimista da ćemo korak po korak ići ka ciljevima. Ali, sada razmišljamo isključivo o opstanku. Cilj je i afirmacija barem dvojice mladih fudbalera, te barem jedan ozbiljan transfer da napravimo", dodoa je Milunović.

Top Komentari

2323
E moj predsednice..ti o evropi da pricas sa tim igrackim kadrom koji imas odmah ces nazad u 1.ligu RS..Nemas ni sada uslove za odigrqvanje PL utakmica a ti mastas i buncas o evropi..pa zar ne vidis kojim budzetom raspolaze TZ City pa ne mogu dobaciti a ti pricas o tome..Zalosno je sto vi politicari vrsaljate po klubovima
4 0
Adohordas
Ovaj se bode materemi .Jedino ako racunas na kriminalca Vicu onda mozda i budete u Evropi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi