Bivši trener omladinaca Barcelone sutra započinje posao u bh. premijerligašu

Nikica Milenković preuzima Rudar

Bivši trener omladinaca Barcelone sutra započinje posao u bh. premijerligašu

M. Šljivak

Ekipa Rudara iz Prijedora sutra počinje pripreme za povratničku sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon sjajne sezone u Prvoj ligi Republike Srpske ekipa iz Prijedora je zasluženo izborila plasman u društvo najboljih bh. timova i tamo ne žele biti samo prolaznici.

Ambiciozna uprava kluba naporno radi na dovođenju kvalitetnog kadra, a trenersku klupu ovog kluba će, kako je SportSport.ba i najavio, preuzeti iskusni stručnjak Nikica Milenković (61).

Svi detalji oko ugovora između dvije strane su dogovoreni i Milenković sutra počinje sa poslom u novom bh. premijerligašu

Uskoro se očekuje dolazak i prvih pojačanja. U Rudaru nisu željeli žuriti sa dovođenjem igrača, odnosno čekalo se da novi trener i službeno preuzme ekipu.

Nova lica u dresu Rudara se mogu očekivati već od ponedjeljka, a vidjet ćemo kako će se ovaj tim snaći u povratničkoj sezoni u Premijer ligi.

Ovaj Riječanin je poznat po tome što je na početku trenerske karijere radio u slavnoj La Masiji gdje je trenirao igrače poput Xavija, Puyola, Inieste...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga u Rijeci je obnašao funkciju sportskog direktora, a istu funkciju prethodnih godina imao je i u ljubljanskoj Olimpiji koju je nedavno napustio.

U Olimpiji je prije godinu dana bio i ulozi trenera kratak period nakon što je otkaz tada dobio Safet Hadžić.

Top Komentari

Vienner
Ma daj ba otkud ovaj u trenerskim vodama ja ga vidio kako freza cime od krompira
3 2
Ady 33
Perspektivan trener.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi