Trenirao je najveće zvijezde Barcelone, a sada bi mogao u Premijer ligu

Milenković na meti Rudara

Trenirao je najveće zvijezde Barcelone, a sada bi mogao u Premijer ligu · Saznajemo

E. Čaušević

Rudar iz Prijedora se nakon odlične sezone u Prvoj ligi RS uspio vratiti u Premijer ligu BiH.

Rudar je briljirao u minuloj sezoni u Prvoj ligi RS-a i dominantno je uspio da osvoji prvu poziciju i vrati se u najjači rang bh. fudbala.

U klubu iz Prijedora se punom parom spremaju za početak nove sezone Premijer lige, a prije nekoliko dana pojavila se vijest da bi trenersku klubu ovog kluba mogao preuzeti Ljubinko Drulović.

Međutim, čelnici Rudara na kraju nisu postigli dogovor s Drulovićem i okrenuli su se drugim opcijama.

Agilni čelnici kluba ne gube glavu, a neslužbeno SportSport.ba saznaje da bi sutra trebali obaviti prvu rundu pregovora s hrvatskim stručnjakom Nikicom Milenković.

Milenković je sada prvi kandidat za novog trenera Rudara, te će sutra klub s njim obaviti prve razgovore kako bi pokušali dogovoriti uslove njegovog ugovora.

Ovaj Riječanin je poznat po tome što je na početku trenerske karijere radio u slavnoj La Masiji gdje je trenirao igrače poput Xavija, Puyola, Inieste...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga u Rijeci je obnašao funkciju sportskog direktora, a istu funkciju prethodnih godina imao je i u ljubljanskoj Olimpiji koju je nedavno napustio. U Olimpiji je prije godinu dana bio i ulozi trenera kratak period nakon što je otkaz tada dobio Safet Hadžić.

Milenković bi se sada mogao okušati i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a da li će uspjeti postići dogovor s Rudarom iz Prijedora bit će poznato u narednim danima.

Top Komentari

AsmirM
Da nije mozda Vico obecao Evropu , mislim da je ove godine pozicija br. 4 za Tuzla city , puno Azmir suti u zadnje vrijeme inace je puno lajo .
4 0
PeppermintSA
Ovaj treba biti mjerna jedinica za propadanje. Od La Masije do Rudara.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi