Rudar Prijedor odredio plan priprema, nekoliko novih lica u svlačionici

Prijedorčani ponovo u Premijer ligi

Rudar Prijedor odredio plan priprema, nekoliko novih lica u svlačionici

A. Čaušević

U novoj sezoni Premijer lige takmičit će se i Rudar Prijedor koji je minule takmičarske godine suvereno osvojio Prvu ligu RS.

U povratničkoj sezoni u elitu na klupi popularnih Rudara sjedit će Nikica Milenković, iskusni stručnjak koji je imao angažman omladinskim selekcijama Barcelone.

Prijedorčani su pripreme za novu sezonu započeli prije desetak dana, trenutno su svi fudbaleri u trenažnom procesu, a na provjerama su im se pridružili i David Čolić (bek), Ostoja Šaula (štoper), te Jovica Radevski (štoper/zadnji vezni).

Ekspedicija Rudar Prijedora će 27. juna otputovati na Zlatibor, gdje će u sklopu priprema odigrati nekoliko utakmica.

Plan je da Rudari krenu dan ranije, zaustave se u Tuzli, gdje će odigrati probnu utakmicu protiv Slobode, nakon koje će prespavati u Bijeljini, i sutradan nastaviti put Zlatibora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Zlatiboru će "žuto-plavi" odmjeriti snage sa dva superligaša Srbije, Voždovcem i Novim Pazarom i dva kluba iz Prve lige Crne Gore, Dečićima i Mornarom.

Po povratku u Prijedor, Rudar-Prijedor će odigrati još jednu pripremnu utakmicu (generalku), vikend prije prvog kola, a protivnik još nije poznat.

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Gdje su reflektori?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi