FK Rudar Prijedor slavio u novoj provjeri

Nakon Metalleghea, savladana i Gorica

FK Rudar Prijedor slavio u novoj provjeri

Prvoligaš iz Republike Srpske Rudar Prijedor odigrao je danas novu kontrolnu utakmicu.

Prijedorčani se pod palicom Nedžada Žerića vrijedno spremaju za proljetni dio sezone, a danas su u Hrvatskoj odigrali novi pripremni meč, ovoga puta protiv Gorice (II).

Rudar se predstavio u vrlo dobrom svijetlu i posve zasluženo na kraju slavio rezultatom 2:1, a golove za tim iz Prijedora su postigli Ognjen Davidović te Mario Sajak. Utakmica se igrala dva puta po 60 minuta.

Za Rudar je ovo druga pobjeda u drugom kontrolnom susretu, a u narednim danima Žerićevi izabranici će još odmjeriti snage sa Krupom, te Kozarom iz Gradiške.

Prvi dio sezone Rudar je, podsjetimo, završio na visokom trećem mjestu iza Borca i Sloge.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi