FK Rudar siguran protiv NK Vitez u Visokom
Kakanjci sigurni u prijateljskom meču.

Kakanjci pokazali mnogo više

FK Rudar siguran protiv NK Vitez u Visokom

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Sigurnu pobjedu jučer su u Visokom upisali nogometaši Rudara iz Kaknja protiv NK Vitez (5:1). Susret je odigran na pomoćnom stadionu Luke, a Rudar je bolje otvorio meč te nakon prvih 20 minuta vodio 2:0.

Strijelci su bili Bajro Spahić i Fahrudin Kovač. Vitez se nakon toga budi, te do kraja prvog poluvremena preko Marka Markovića dolazi do pogotka. Marković je izašao sam po strani na golmana Bekana i pogodio za smanjenje vodstva.

U drugom poluvremenu oba trenera dali su šansu svim nogometašima, a Rudar je već na samom startu drugog dijela došao do pogotka. Nesporazum odbrane i golmana Viteza koristi Mušija i na prazan gol lagano pogađa za 3:1.

Nakon toga igralo se ponajviše na sredini terena, ali pred sami kraj Rudar dolazi do nova dva pogotka i visokih 5:1. Strijelci su bili Neimarlija i novajlija Šubo koji je za 20 minuta provedenih na terenu pokazao da će biti pojačanje za Kakanjce. 

Fadil Hodžić, trener Kakanjaca, svakako je mogao biti zadovoljan izvedbom svojih momaka, dok je njegov kolega na drugoj strani Veseljko Petrović jasno istakao da su njegovom timu neophodna pojačanja kako bi mogli krenuti u borbu za opstanak u ligi.

Prijateljski meč:

FK Rudar Kakanj - NK Vitez 5:1 (2:1)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar Kakanj: Bekan, Fočo, Kovač F., Cana, Čizmić, Kovač M., Hrelja, Kobilica, Spahić, Musić, Čehajić. Još su igrali: Jamaković, Gačić, Topalović, Subašić.

NK Vitez: Kragić, Marković, Fazlić, Gačan, Osmanković, Sarvan, Džaferović, Bešić, Rovčanin, Salihagić, Hadžikadunić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi