Mladog veznjaka Sarajeva čeka duga pauza, poruku mu poslao i predsjednik Mirvić

Ališah teško povrijeđen

Mladog veznjaka Sarajeva čeka duga pauza, poruku mu poslao i predsjednik Mirvić

E. Škorić

Mladi prvotimac Sarajeva Haris Ališaih zadobio je tešku povredu u prijateljskom susretu protiv Famosa, te ga čeka duga pauza.

Sarajevo je uvjerljivo slavilo protiv Famosa, no trijumf bordo tima zasjenila je povreda talentovanog veznjaka koji je zbog povrede koljena morao da napusti teren.

Prema informacijama koje su nam saopštili iz FK Sarajevo, stradali su prednji križni ligamenti, a igrača čekaju dodatne pretrage u Sarajevu.

Morat će na operaciju, a ona bi trebala da se održi naredne sedmice. Što se tiče perioda koji će igrač provesti izvan terena, radi se o otprilike osam mjeseci pauze. Za Ališaha je ova sezona naravno završena, a pitanje je kada će opet na teren u novoj sezoni.

18-godišnji veznjak u aktuelnoj sezoni je odigrao dva meča u Premijer ligi za seniore i 10 u juniorskoj Premijer ligi, a za juniore Sarajeva postigao je jedan gol.

Ovaj produkt Akademije Sarajeva trebao je dobiti pravu priliku u drugom dijelu sezone, ali desila se ta nesretna povreda u jeku zimskih priprema.

Ališah je prije dvije godine potpisao prvi profesionalni ugovor sa Sarajevom u trajanju od tri godine. Haris je u Akademiju Asim Ferhatović Hase došao u julu 2016. godine, a u bordo dresu upisao je ukupno 205 nastupa te postigao 23 gola.

Ališah je bio četiri puta prvak Bosne i Hercegovine nastupajući za predpionire, pionire i kadete, a osvajač je i Kupa Kantona Sarajevo u juniorskoj kategoriji. Riječ je o mladiću čija je porodica obojena u bordo boju, a koja ga je došla podržati i pri potpisu ugovora za voljeni klub.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poruku podrške poslao mu je i sam Ismir Mirvić, prvi čovjek Sarajeva, ali i ostali članovi tima sa Koševa, uključujući i navijače koji žele da se što prije oporavi i vrati na terene.

"Svi smo uz tebe", napisao je Mirvić uz fotografiju mladog igrača Sarajeva, koji će sada prvo na operaciju, a onda na višemjesečni oporavak. Vrijeme radi za njega, tek mu je 18 godina, tako da ne treba gubiti nadu i očajavati iako je naravno i mnogo iskusnijim igračima nekad teško podnijeti ovakve pauze u karijeri.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
E u pic ku materinu bas nam se ne da da ove mlade iznesemo kako treba. Sretno Alisah!
9 1
zgembo.popuslic
Ne znam kakav je potencijal al steta jer je bas mlad. Taman kad je trebo poceti igrat ozbiljan fudbal on dozivi ovakvu povredu. Valjda ce poslije svega skupit snage i volje da nastavi karijeru.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi