FK Sarajevo angažovalo Team Managera
Kozlić će sigurno dosta dobro doći FK Sarajevu, jer pored video analize, kondicione pripreme ima i iskustva kao pomoćni trener što će sigurno klubu s Koševa dosta koristiti kako u seniorskoj ekipi, tako i Akademiji kluba

Zeničanin će dobro doći stručnom štabu kluba s Koševa

FK Sarajevo angažovalo Team Managera

Fudbalski klub Sarajevo je prije dvije sedmice krenulo s pripremama za novu sezonu u Premijer ligi BiH u kojoj ponovo kao aktuelni prvak imaju najviše ambicije.

Klub s Koševa zadržao je kostur ekipe, a očekuje se i nekoliko kvalitetnih pojačanja. Osim igračkog, stručni štab FK Sarajevo je pojačan za još jedno provjereno ime.

Novi član stručnog štaba FK Sarajevo bit će 35-godišnji Admir Kozlić, koji će obavljati funkciju Team Managera te biti zadužen za rad na GPS sistemu Catapult. Ovaj Zeničanin posljednji angažman je imao kao pomoćni trener u slovačkom viceprvaku FC DAC iz Dunajske Strede u kojoj su ostavili dubok trag, osvajanjem drugog mjesta u sezoni 2019/20, što je ujedno i najbolji plasman ovog kluba u historiji. To su znali prepoznati i navijači, koji su nakon odlaska iz kluba u januara 2020., na velikom transparentu iskazali zahvalnost trenerskom štabu njemačkog trenera Petera Hyballe

Pored angažmana u Dunajskoj Stredi, Kozlić je počeo raditi kao videoanalitičar 2010. godine u austrijskom Bundesligašu Kapfenbergu, da bi potom prešao u Sturm iz Graza, a uporedo je bio I videoanalitičar mlade reprezentacije Austrije koja je tada bila u grupi s mladom reprezentacijom BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U BiH je u dva navrata radio u FK Olimpiku, najprije kao kondicioni trener I videoanalitičar, a potom i kao pomoćni trener, s kojim je osvojio i Kup BiH 2015. godine, te pomoćni trener u NK Čelik.

Kozlić je magistrirao i doktorirao na polju videoanalize na univerzitetu u Austriji, a pored toga je završio i UEFA A licencu u Centru za edukaciju trenera NFSBiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Ove pozicije su izmisljene damo za primanje plaće. To treba samo u ligi petice a vamo nigdje netreba
2 9
kaskada24
Još Jasna Bajraktarević kao sportski psiholog i bili bi no1 na Balkanu. Inače, odlično ovo za Kozlića!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi