FK Sarajevo bolji od NK Bratstvo uz tri pogotka

Meč odigran na Butmiru

FK Sarajevo bolji od NK Bratstvo uz tri pogotka

S. Mlaćo

Sarajevo je danas na Butmiru ugostilo Bratstvo i slavilo  2:1.

Bio je to dobar meč u kojem su bordo momci dominirali, te zasluženo slavili.

Na startu bez puno uzbuđenja, a u 13. minuti gosti su se spasili nakon velike gužve pred golom Mustafića. U 26. minuti Velkoski šutira, Mustafić brani i izbija u korner.

Sarajevo je povelo u 32. minuti. Salčin se probio po strani, gurnuo loptu na peterac za Velkoskog, a ovaj pogodio mrežu gostiju.

[twitter]

[/twitter]

Najbolju priliku u prvom dijelu gosti su imali kada u 40. minuti iz slobodnjaka šutira Aletić, no iz izgledne pozicije otišlo je to preko gola.

U drugom dijelu nastavila se dominacija Sarajeva. U 55. minuti šansa za Velkoskog, da bi zatim gosti pocrvenili. Poturalić je dobio žuti karton zbog starta, a zatim i drugi zbog prigovora.

U 67.minuti Sarajevo je povelo 2:0. Nakon kornera sjajno se snašao mladi stoper Hamza Bešić i bilo je 2:0. U 80. minuti agilni Aletić smanjuje na 2:1 sa penala, a prethodno je rukom igrao Šerbečić.

[twitter]

[/twitter]

[twitter]

[/twitter]

Ostalo je 2:1.

Prijateljske utakmice:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo - NK Bratstvo 2:1

FK Sarajevo: Džafić, Šabanović, Šerbečić, Bešić, Salčin, F. Hodžić, Đokanović, Rahmanović, Milanović, Cruz, Velkoski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1590671591
Bratstvo je odigralo odlican mec.Protiv sampiona ovako odigrati je odlicno
5 1
SonPen1946
ŠAMPIONI !
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi