Novo pojačanje Sarajeva zadužilo bordo dres

Popunjavaju se rupe u napadu

Novo pojačanje Sarajeva zadužilo bordo dres

Haris Zilić

FK Sarajevo dobit će novo pojačanje u napdačkim redovima. Ranija piisanja našeg portala čini se dolaze do zvanične potvrde. Renan Oliveira će biti novi fudbaler Sarajeva.

Svemu svjedoče i fotografije brazilskog napadača koje su osvanule na Instagram profilu.

Renan je zadužio dres FK Sarajevo i označio je Ismira Mirvića.

Opis nije dostupan.

Renan Oliveira će tako popuniti rupu u napadu Bordo tima koja je ostala odlaskom nardina Mulahusejnovića, dok je Mersudin Ahmetović najavio završetak fudbalske karijere.

Dosta je radna zima na Koševu, a nedavno je klub imenovao i novog trenera.

Oglasi

Ekipu će u drugom dijelu sezone voditi Mirza Varešanović.

Novog trenera Mirzu Varešanovića i njegov stručni štab očekuje mnogo posla, prije svega sklapanja ekipe za proljetni dio i pokušaja da se bordo tim domogne Evrope i spasi ovu sezonu, nakon što su u 1/16 finala ispali od zeničkog Čelika, tako da im ostaje na proljeće igranje samo na jednom frontu.

Što se tiče Oliveire, ako je vjerovati statistici radi se o veoma efikasnom napadaču.

Pomenuti napadač proteklih sedam mjeseci proveo je u Litvaniji, na posudbi u ekipi Žalgirisa, gdje je u 29 utakmica postigao 17 golova, što mi je donijelo i titulu najboljeg strijelca lige, a sa Žalgirisom je osvojio dvostruku krunu, prvenstvo i Kup ove zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno je pod ugovorom sa ukrajinskim Kolosom kojem će Sarajevo morati platiti obeštećenje.

Nema sumnje da se u bordo ekipi očekuje još pojačanja i kompletiranje ekipe koja bi na proljeće trebala da izbori izlazak u Evropu što je i cilj kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
ovi su propali ko zeton najavljivali titule a dobili kurchinu u usta bijedili smovas u finalu kupa luzercine ahahahahahaha
2 9
nakopitam
Za FK Sarajevo nema nade sve dok su tu starleta mirvic i njegove kurvetine emir hadzic, aylah, potura, varesanovic i njima slicni uhl****. STA JE SA HORDAMA? JE LI IH UGASIO EMIR HADZIC IZ KAKNJA?
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi