Obuća preuzeo 'vruć krompir': Najbolje poznajem ekipu, ovi momci su profesionalci

Debituje sutra na Mokrom Docu

Obuća preuzeo 'vruć krompir': Najbolje poznajem ekipu, ovi momci su profesionalci

Samir Mlaćo
Nakon ispadanja u Kupu  BiH od NK Čelik, nogometaši Sarajeva ostali su bez šefa stručnog štaba.

Feđa Dudić je podnio ostavku, a na njegovo mjesto imenovan je Emir Obuća, koji je do sada radio član stručnog štaba u seniorskoj momčadi.

Obuća će debi imati sutra kada bordo momke očekuje duel sa HŠK Posušje na Mokrom Docu.

“Splet okolnosti je bio takav da je klub predložio da je najbolje rješenje da ja preuzmem mjesto šefa stručnog štaba. Najbolje poznajem ekipu, momci su profesionalci, a odmah sam prihvatio poziciju od strane vodstva kluba“, rekao je Obuća.

Najavio je i meč u Posušju.

“Očekuje nas teška utakmica. Posušje posjeduje kvalitet, individualni, ali i kolektivno. Mi smo Sarajevo, svaku utakmicu trebamo ići na pobjedu. Svjesni smo svi problema, kako igrači, tako i cijelo rukovodstvo, ali što prije trebamo izaći iz krize. Nadamo se da ćemo uspjeti u tome“.

Poslao je poruku navijačima.

Molim za strpljenje, imamo pet kola da izvučemo maksimum, a nakon ovih pet kola treba sjesti i napraviti se veća analiza“, dodao je Obuća.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo će sutra biti bez kartoniranog kapitena Asmira Suljića.

Meč na Mokrom Docu igra se od 14:30 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Jedva cekam da strucnjaci @imeiime i @PRESEDAN prokomentarisu igru pod vodstvom Emira Obuce.
5 2
Husrefbeg22
treba u zimskom prijelaznom roku dovesti par dobrih igraca, kao sto su Milanovic i Kulenovic iz dobojske Sloge. Ima u Slogi, Igmanu i Leotaru dobrih igraca. Ne treba Sarajevo da trci za ostarjelim i povrijedenim zvijzdama vec da uzima kvalitetne igrace iz BiH. Ali za to treba imati njuha, a u Sarajevu toga nejmaju.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi