FK Sarajevo saznao protivnika u prvom pretkolu Konferencijske lige

Održan žrijeb

FK Sarajevo saznao protivnika u prvom pretkolu Konferencijske lige

E. Čaušević

Danas je u Nyonu održan žrijeb prvog pretkola Konferencijske lige.

Minula sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine završena je prije nešto više od dvije sedmice, a klubovi nisu imali previše vremena za odmor.

Pojedine ekipe već su počele pripreme za novu sezonu, a to se najviše odnosi na timove koji će nastupiti u Evropi.

Utakmice u evropskim takmičenjima igraju se već početkom jula, a danas je održan žrijeb za prvo pretkolo Konferencijske lige gdje su svoje protivnike saznali Sarajevo, Velež i Široki Brijeg.

Što se tiče ekipe Sarajeva oni bili smješteni u grupu 4 i ono što je najvažnije klub s Koševa ima ulogu nositelja u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Bordo klub je u prvom pretkolu mogao da igra protiv Noah (Armenija), Milsami Orhei (Moldavija), Podgorica (Crna Gora), Dila Gori (Gruzija), a voljom žrijeba odlučeno je da će igrati protiv Milsami Orhei (Moldavija), a prvi meč bh. klub igra u gostima.

Prva utakmica ovih timova na rasporedu je 8. jula dok će se revanš mečevi igrati sedam dana kasnije.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Treba dodati da će bh. klubovi već sutra saznati i potencijalne protivnike u drugom pretkolu ovog takmičenja. Naime, u srijedu će biti održan žrijeb za drugo pretkolo, a mečevi su na rasporedu 22. i 29. jula.

Podsjećamo, Sarajevo je u prošloj sezoni Premijer lige BiH završilo na drugoj poziciji, ali su sezonu uspjeli da završe s peharom jer su osvojili Kup naše zemlje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ghast0
Uf tezak protivnik iz daleko kvalitetnije lige hahahahaha
1 9
user1597849779
Samo jako
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi