Bordo ekspedicija ponovo u nesretnoj Moldaviji: Prolaz je ovog puta imperativ

Ko je evropski protivnik FK Sarajevo?

Bordo ekspedicija ponovo u nesretnoj Moldaviji: Prolaz je ovog puta imperativ

S. Grebović

Sarajevo će u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu snage odmjeriti sa moldavskim Milsamijem.

Epilog je to žrijeba koji je danas oko 13:30 održan u sjedištu UEFA-e, u Nyonu.

Sarajevo je prije samog žrijeba bilo smješteno u grupu 4, a za moguće protivnike pored Milsamija imalo je Noah (Armenija), Podgoricu (Crna Gora) i Dilu Gori (Gruzija).

Bordo tim će prvi meč igrati u gostima 8. jula, dok će revanš biti odigran sedam dana kasnije na stadionu Koševo, tačnije 15. jula.

Milsami Orhei je minulu sezonu okončao na trećoj poziciji tamošnjeg šampionata sa 73 boda. Ligu je "prekucao" Sheriff koji je osvojio 99 bodova od mogućih 108 što je zaista impresivno.

Oglasi

Prema podacima Transfermarka ovaj tim ne vrijedi ni četiri miliona eura, tačnije 3,99, dok se vrijednost viceprvaka BiH procjenjuje na blizu devet miliona eura. Teško je izdvojiti prvu zvijezdu tima budući da je vrijednost većini igrača manje više slična.

Najefikasniji igrač u prošloj sezoni bio je 32-godišnji veznjak Alexandru Antoniuc koji je na 36 mečeva postigao 15 golova te bi na njega tim Gorana Sablića trebao obratiti pažnju. Gotovo čitavu sezonu su igrali u formaciji 4-1-3-2.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Inače, Sarajevo ne pamti po dobrom gotovanje u Moldaviji s obzirom da su u sezoni 2017/2018 ispali od ekipe Zarije Balti. U gostima je bilo 2:1 za domaće, Sarajevo je u revanšu slavilo istim rezultatom, da bi nakon produžetaka i penal serije dalje prošao predstavnik Moldavije.

Podsjećamo, Sarajevo je u prošloj sezoni Premijer lige BiH završilo na drugoj poziciji, ali su sezonu uspjeli da završe s peharom jer su osvojili Kup naše zemlje pobjedom nad Borcem u finalu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
0:2 tamo 3:0 na Kosevu.Gaze to bordo bijeli
10 0
starigrad
Naprijed Naši Bordo Bjeli.Barem dva kola pa da nam kucne bar 1 milion + Kovačević ako ode.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi