Dudića u obraćanju prekinuo Mulalić, pa govorio o pritisku: Bolesna smo nacija, izopačeno društvo!

Bilo je vatreno na press konferenciji

Dudića u obraćanju prekinuo Mulalić, pa govorio o pritisku: Bolesna smo nacija, izopačeno društvo!

Samir Mlaćo
Sarajevo je večeras  ponovo ostalo bez tri boda.

Bordo tim je vodio 2:0, ali na kraju su se radovali momci sa Grbavice (2:2).

Feđa Dudić ima za čime da žali.

“Čestitam ekipama. Završilo se kako se završilo. Imali smo puno neforsiranih grešaka u prvom dijelu. Željezničar je imao najbolju šansu, a dobili smo i crveni u zadnoj minuti. Dobijemo bezveze taj crveni karton. Za drugo poluvrijeme čestitam momcima, limitirali smo Željezničar, dali smo gol na vrijeme, zatim i drugi... Imali smo kontre, nije to bilo slučajno. Zadnjih pet minuta su nas praktički ugurali u gol... Malom Buljubašiću je pukla fibula... Nije mogao stajati na terenu... Izmjene su bile prinudne, bila je velika potrošnja jer smo imali igrača manje. Čestitam momcima. Nemamo sreće, umjesto šest bodova u zadnje dvije utakmice mi uzmemo dva boda“, kazao je Dudić.

Da li ste zadovoljni?

Da mi je neko ponudio remi na poluvremenu sigurno da bi bio zadovoljan. Ovako sigurno nisam“, rekao je Dudić, a u riječi mu je upao Mulalić riječima.

Oglasi

“Zašto zamotavat stvari. Penal je ključ svega bio“.

Dosta indolencije u vašoj ekipi, ponovo i večeras?

“Vidjeli ste drugi gol. Mi se razmaknemo u liniji, to se u pionirima uči. Danas od 11 igrača osam prvi put igra derbi. Provjerite to... Momci koji su ulazili također, junior je ušao... Nisu možda adekvatni da podnesu pritisak, pun stadion, sjajna atmosfera... Plakao bi kada vidim kako primamo golove, a kako teško dajemo. Krijemo se, imamo smo problema na bočnim pozicijama, uspjeli smo zadržati Santosa i prvo i drugo poluvrijeme. Nije isto igrati za Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzlu City, pogotovo protiv Željezničara. Vidjeli ste u prvom poluvremenu da neke čiste pasove dajemo njima u noge“.

Rasprava sa Čirjakom?

“Rekao sam šta sad pričaš, pričaj na terenu“.

Oglasi

Govorio je i financiajama te prozivkama Mulalića da Sarajevo može dovesti koga želi.

“Mi smo izgubili četiri standardna igrača. Ubjeđivali smo jednog igrača da ostane, on nije htio. Avramovski jen povrijeđen od aprila prošle godine. Mehaničke povrede imamo i mi, nije niko otišla loža...Danas smo imali 19 igrača, ne 20, a ispade da imamo 28-29“.

 I dalje ste pod pritiskom?

,Mi smo jedno izopačeno društvo. Prva tri kola Dudić je Mourinho, a onda odjednom ne valja. Šta da mijenjamo trenera svaki sedam dana?

Koji pritisak? Nezadovoljni smo danas jer smo vodili 2:0. Mene ovdje niko nije ugurao, nije mi podvaljivao, iza mene stoji moj rad. Sa 39 godina sam osvojio trofej, dva puta izašao u Evropu. Moj rad me doveo ovdje. Liverpool ima dva boda u tri kola, jel to Kloop ne valja? Nama je najveća sreća tuđa nesreća. Mi smo bolesna nacija. U svemu, nije samo u sportu. Edis ovdje radi i došao je kad niko nije htio", otvorio je dušu Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nastavio je.

"Neka dođe ko ima bolji.  Evo odmah... Mi bi samo mijenjali, što? Ima neko tvoj što piješ sa njim kafu? Pa se spominje moja plata... Dođe mi sa pitanjem da li imamo klanova u ekipi? Sarajevo će izaći u Evropu, a sada trošimo manje para nego prošle sezone na igrače. Prošle sezone sa puno većim budžetom nije se izašlo u Evropu. Sada troši puno manje, a izaće u Evropu. Ko ima bolji, dajte da vidimo ga. Nemojte mahalske priče".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Stidim se sto smo prodali klub ovim prevarantima pa nam za trenera dovode ovakve parmake. SVAKI SARAJLIJA I BOSANAC I HERCEGOVAC BI SE TREBALI POSTIDJETI KADA VIDE KO VODI SARAJEVO I POGOTOVO ZELJU. Ovo je veca bruka nego politicari koje biramo.
6 51
Mackintosh
Izopacen si sindro telece glave, bolestan si gurbetu Feride, slazem se s tobom. A glup si prirodno cim si dosao u septicku jamu na Kosevu, pa smrdis na fekalije
4 33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi